HomeNeamt

Membrii Casei Regale, așteptați în Neamț

În prima parte a lunii octombrie, la Piatra Neamț se va desfășura Congresul European de Turism Rural. Organizatorii speră ca membrii Casei Regale (foto) să accepte invitația și să vină în județul nostru.

 

Consilierii județeni au aprobat vineri, în ședință extraordinară, sumele aferente rectificării bugetare. Banii au fost puțini, iar singurele discuții pe marginea acestui subiect au fost referitoare la susținerea financiară pe care Consiliul Județean (CJ) o va acorda unor evenimente.
În acest sens, vicepreședintele CJ Neamț, Gabriel Farcaș, a propus ca Tîrgul meșterilor populari care va avea loc la Tîrgu Neamț să fie sponsorizat cu 20.000 lei, și nu cu 10.000 lei, așa cum era trecut în proiectul de hotărîre. După discuții formale, amendamentul lui Gabriel Farcaș a fost aprobat în unanimitate.

Mult mai mult au vorbit consilierii județeni pe marginea unui proiect de hotărîre introdus pe ordinea de zi a ședinței pe ultima sută de metri și care vizează susținerea cu 50.000 euro a Congresului European de Turism Rural. Primul care ar fi vrut să renunțe la acest proiect a fost chiar președintele Consiliului Județean Neamț. „Este un proiect pe care îl propun cu mari rețineri. Sper să găsim soluții de sponsorizare, fiindcă e jale, nu avem bani. Vă cer ajutorul ca să trecem peste criza economică„, a afirmat Culiță Tărîță.

Decizia ca a patra ediție a Congresului European de Turism Rural să se desfășoare la Piatra Neamț a fost luată anul trecut, după ce fostul președinte al CJ Neamț, Vasile Pruteanu, a fost la ediția care a avut loc la Alba Iulia.
Pentru acest eveniment, autoritățile locale au depus un proiect pentru a obține finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană. Proiectul nu a fost, însă, aprobat, iar Primăria Piatra Neamț și Consiliul Județean Neamț s-au trezit sponsori fără voie ai unui eveniment la care sînt așteptați aproximativ 200 de invitați din 35 de țări.
Sîntem într-un punct în care nu mai putem da înapoi. Au fost emise invitațiile pe canale diplomatice, aproximativ 99% din organizare a fost pregătită, dar tot mai avem nevoie de bani„, a afirmat Bogdan Pușcașu, city-managerul municipiului Piatra Neamț. Acesta a precizat că, pentru a crește valoarea și pentru o popularizare largă a acestui eveniment, s-au purtat discuții cu Casa Regală a României.
În cadrul acestui congres, care se va desfășura în perioada 7 – 10 octombrie, va fi lansat și brand-ul „Ținutul Neamțului”.

La finalul discuțiilor, consilierii județeni au fost de acord, în unanimitate, ca CJ Neamț să ofere cei 50.000 euro necesari, din fondul de rezervă.

Comentarii

WORDPRESS: 0