HomeRural

Fîntîna care salvează Boghicea de secetă

Ca urmare a faptului că 20% dintre fîntînile comunei Boghicea au secat, administrația publică locală s-a gîndit să caute alte surse de apă pe plan local. Existența unor surse de apă în pădure  a determinat autoritățile locale să se gîndească la amenajarea unei fîntîni.

 

În comuna Boghicea, seceta nu a afectat în așa mare măsură fîntînile, cum s-a întîmplat în alte comune, deoarece avem peste 600 de fîntîni. Totuși, este bine să fim prevăzători. Am decis să amenajăm o fîntînă în pădurea comunală, deoarece am identificat izvoare puternice. Amenajarea fîntînii nu este costisitoare, întrucît materialele și utilajele sînt din dotarea primăriei, iar forța de muncă este asigurată cu persoane beneficiare ale venitului minim garantat„, a precizat Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Acesta crede că fîntîna din pădurea comunală nu va seca niciodată și are cea mai curată apă. „În înțelepciunea populară se spune că fîntînile cu izvoarele cele mai puternice sînt cele realizate pe timp de secetă„, argumentează primarul comunei Boghicea.

Comentarii

WORDPRESS: 0