HomeSanatate

Posturi rămase libere la spital

Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a încheiat o nouă rundă de angajări în anul 2015.

 

S-au scos la concurs posturi de asistent medical, debutant sau principal, pentru secţiile Radiologie, Dermatovenerologie, Chirurgie generală, Pneumologie, Psihiatrie, Compartimentul de Primiri Urgenţe şi pentru farmacia cu circuit închis. Rezultatele de la probele acestor concursuri arată că asistenţii medicali proaspăt absolvenţi nu sunt, încă, pregătiţi, din punct de vedere al cunoştinţelor, să ocupe un post în domeniu, dar nici cei care au mai multă experienţă nu au fost avantajaţi.

Candidaţi au fost pentru toate posturile, dar nu toţi au reuşit să obţină note de trecere, care trebuiau să fie cel puţin 7. La Dermatovenerologie şi farmacie, posturile nu au fost ocupate, din cauza faptului că niciun candidat dintre cei înscrişi nu a promovat proba scrisă a examenului. Conducerea spitalului este nevoită să scoată din nou la concurs aceste posturi, după ce va face demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii.

Cel mai dorit post a fost cel de asistent medical debutant la CPU. 15 candidaţi au avut dosarele de înscriere acceptate, dar numai trei dintre aceştia au reuşit să obţină note de trecere. S-a înregistrat şi un record negativ, în sensul că un candidat pentru acest post a obţinut cea mai mică notă la o astfel de testare, respectiv nota 1.

Comentarii

WORDPRESS: 0