HomeSocialEducatie

Elevii de la „Vasile Sav” au colindat bunicii fără nepoţi

Elevii de la „Vasile Sav” au oferit cadouri bătrânilor din parohia „Precista Mică”.

Mai mulţi bătrâni singuri şi cu posibilităţi financiare reduse au avut parte de o surpriză pregătită de elevii clasei a X-a A de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” şi a dirigintei lor, profesoara Adriana Drăghici. Demersului lor s-au alăturat şi profesoarele Lăcrămioara Ploşniţă, Gabriela Vasîlca şi Marelena Ungureanu, care au contribuit financiar pentru ca Moş Crăciun să le poată aduce bătrânilor cadouri consistente.

Bătrânii, toţi din parohia „Precista Mică”, au fost invitaţi la şcoală şi, înainte de a-şi primi cadourile, au fost martorii unui spectacol deosebit, susţinut de elevi. O piesă de teatru „de sezon”, în care elevii au prezentat o poveste de Crăciun în manieră modernă, un scurt concert de colinde şi câteva obiceiuri tradiţionale pentru sărbătorile de iarnă au înveselit sufletele celor prezenţi. „Vă mulţumim mult că ne-aţi invitat, aşa mai ieşim şi noi din casă şi ne colindă şi pe noi cineva”, a spus doamna Olimpia, unul dintre cei mai vechi membri ai grupului de care elevii de la „Vasile Sav” au grijă în fiecare an.

„Sărbătorile de Crăciun sunt aproape. Fiecare se pregăteşte mai mult sau mai puţin pentru această sărbătoare, după posibilităţi. Noi vrem ca, din preaplinul sufletului copiilor noştri, să vă aducem o părticică din bucuria Crăciunului. Poate că Moş Crăciun se mai împotmoleşte pe drum şi nu ajunge la fiecare. Noi v-am invitat aici pentru a fi siguri că moşul găseşte drumul către dumneavoastră”, a spus profesoara Adriana Drăghici, iniţiatoarea activităţii.

Bătrânii au primit pachete cu alimente de bază, care să le facă sărbătorile mai frumoase.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Emilia D. 10 ani ago

    Gesturi frumoase pe care si altii ar trebui sa la faca!Felicitari!