Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită cu paradă militară cu personal și tehnică. Invitați sunt și frații de peste Prut, din Ștefan Vodă

HomeSocial

Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită cu paradă militară cu personal și tehnică. Invitați sunt și frații de peste Prut, din Ștefan Vodă

 

 

Autoritățile locale pregătesc manifestările de 1 Decembrie, unele cu atât mai speciale cu cât se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Pe lângă ceremonialul militar-religios ce are loc la fiecare 1 Decembrie, de la eveniment nu vor lipsi nici de-acum tradiționala mâncare „fasole cu cârnați” și țuica, însă autoritățile anunță că, pe lângă parada militară, cei cei vor fi prezenți în Piața „Roman Vodă” vor putea urmări și o paradă tehnică din dotarea unităților și subunităților Ministerului Apărării Naționale, din Garnizoana Roman, precum și ale Ministerului Afacerilor Interne (Jandarmerie și Pompieri), SMURD și Ambulanță. La fel ca anul trecut, la eveniment va lua parte și o delegație din orașul Ștefan Vodă din Republica Moldova, care va semna pactul de cooperare între cele două localități.

Astfel, de Ziua Naţională a României de la 1 Decembrie 2018, va fi organizat un ceremonial militar-religios în centrul municipiului cu participarea reprezentanților Parlamentului României, ai administrației publice județene, formațiunilor politice, reprezentanților cultelor, armatei, I.S.U, Jandarmeriei, Poliției Locale și Naționale, oameni de afaceri, învățământ și sănătate, prilej cu care se vor depune coroane în Piața „Roman Vodă”, urmat de o paradă militară cu personal și tehnică din dotarea unităților și subunităților Ministerului Apărării Naționale, din Garnizoana Roman, precum și ale Ministerului Afacerilor Interne (Jandarmerie și Pompieri), SMURD, Ambulanță.

Manifestarea se va încheia cu un foc de artificii. La sfârșitul acestei ceremonii, conform tradiției, se vor amplasa corturi unde se vor servi țuică fiartă și mâncare tradițională.

Cu ocazia Zilei Naționale a României și a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, Primăria municipiului Roman a invitat la Roman o delegație din orașul Ștefan Vodă, Republica Moldova, prilej cu care va fi semnată Înțelegerea de Cooperare între Municipiul Roman, județul Neamț, din România şi oraşul Ștefan Vodă, Raionul Ștefan Vodă, Republica Moldova, document aprobat prin H.C.L. nr. 235 din 5.11.2018. Festivitățile se vor încheia cu o masă oficială oferită de Primăria municipiului Roman reprezentanților oficialităților locale din Parlamentul României, autorităților administrației publice locale și județene, delegației din orașul înfrățit Ștefan Vodă, armatei, poliției naționale și locale, jandarmeriei, pompierilor militari, veteranilor de război, cultelor, unităților de învățământ, entități politice, agenților economici și Asociației Revoluționari „22 decembrie”, minorităților naționale, prezenți la această ceremonie.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0