Prima paginăSlide news

Vor reuși Dennis Man și Valentin Mihăilă să o mențină pe Parma în Serie A?

Vor reuși Dennis Man și Valentin Mihăilă să o mențină pe Parma în Serie A?

Dimensiune text

Parma a obținut prima victorie în Serie A (2-0 cu AS Roma) după o serie de 17 meciuri fără succes, în primul meci în care românii Valentin Mihăilă și Dennis Man au fost folosiți titulari. De altfel, cei doi au și făcut primul gol al meciului: Man a centrat, Mihăilă a marcat.

Triumful a venit ca o veritabilă gură de oxigen pentru parmegianii care au făcut 19 puncte, în timp ce Cagliari, prima echipă de deasupra liniei retrogradării, are 22 de puncte. Benevento, formația de pe locul 16, are 26 de puncte.

Mai sunt unsprezece runde de jucat, deci menținerea în prima ligă este un obiectiv realizabil pentru Parma. După jocul practicat contra Romei, tifosi își pun toate speranțele în jucătorii români, care au adus un aer nou în atac față de atacanții pe care a mizat până acum antrenorul Roberto D’Aversa, cum ar fi Gervinho.

Până la această partidă, spre disperarea fanilor care nu înțelegeau cum de cel mai scump transfer e rezervă, Roberto D’Aversa l-a trimis pe Dennis Man în teren abia spre sfârșitul meciurilor. Fostul atacant al FCSB-ului nu avea timp să își demonstreze valoarea, ceea ce s-a întâmplat când a primit credit din primul minut.

Laude din toate părțile

„Mă simt excelent alături de Man și Mihăilă, sunt băieți care își doresc foarte mult și au o calitate extraordinară. Din nefericire, aici nu prea există timp de așteptare pentru tineri, trebuie să fim pregătiți imediat, dar ei se descurcă bine”, a declarat Graziano Pelle, coechipierul din ofensivă, chiar la pauza confruntării cu romanii, când era 1-0.

Evoluția excelentă a românilor a continuat și după pauză, când diferența de pe tabelă s-a dublat. „Avem multă încredere în această echipă. Avem nevoie de timp pentru a face o echipă să crească și să-i facem pe jucători să înțeleagă ce le cere antrenorul. Azi, fanii ne-au făcut un video de susținere înainte de meci și a fost foarte important. Ne-au făcut să simțim că îi avem aproape, așa cum era mereu înainte”, a declarat secundul Andrea Tarozzi, imediat după fluierul final. Entuziasmat de evoluția românilor a fost și Oliver Krause este fiul patronului Parmei, care este analist sportiv. „Cum se zice «Forza Parma» în română?”, a scris Krause pe Twitter.

Gazzetta dello Sport: speranța este în români

La rândul lor, jurnaliștii italieni au remarcat contribuția românilor la victoria „prețioasă ca aurul” și au opinat că echipa se poate salva de la retrogradare în acest ritm. „Pe «Tardini», cei care au dat «aripi» au fost cei doi atacanți de bandă. Man și Mihăilă, practic de neprins în cea mai mare parte a jocului. Cei doi români au făcut mult timp diferența, Mihăilă a deschis «balul». Dacă există vreo speranță ca Parma să se întoarcă în joc, în acest final de sezon, aceasta este legată de viteza și loviturile lor”, a scris Gazzetta dello Sport.

Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, a anticipat progresul tinerilor români de la Parma: „Unul e de explozie, altul e mai mult cu mingea. Stilul de joc îl avantajază mai mult pe Mihăilă, dar sunt doi jucători de care trebuie să fim mândri pentru că reprezintă România la cel mai înalt nivel. Au nevoie de timp și de sprijin. Eu cred că se vor adapta foarte bine. Nu cred că aceste transferuri pot fi eșecuri. Mihăilă joacă foarte bine, iar Man mai are nevoie de timp”.

În momentul transferului de 13 milioane de euro, când existau voci care spuneau că Man nu se va impune în Serie A, Mattia Montini (Astra Giurgiu) a acordat un interviu pentru presa din peninsulă în care atras atenția că în România există jucători de calitate: „Aptitudinile sale îl vor face să se impună și în Serie A. Trebuie doar să îi ofere niște timp pentru adaptare. În opinia mea, acest tip are niște calități incredibile. În România, devenise un veritabil golgheter. Sunt o mulțime de fotbaliști talentați aici. Italienii cred că liga din România e slabă, dar, din punct de vedere fizic, cei de aici sunt adevărate mașinării de război. Sunt înzestrați genetic, puternici, disponibili la efort. Sigur, există și unele carențe din punct de vedere tehnic sau tactic, dar în ultimii ani au apărut niște tineri care merită atenția. Dennis Man este unul dintre ei”.

Aceste vorbe și faptele din teren ne fac să urmărim traseul Parmei . În ultimul timp, și agențiile de pariuri online acordă mai multă atenție acestei echipe. Probabil vor exista la Superbet promoții speciale pentru meciurile parmegianilor, ca și în ofertele altor operatori.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0