Voluntariatul, generator de experiențe unice

HomeSocial

Voluntariatul, generator de experiențe unice

 

 

Festivalul Kult Fest ediția a IV-a a strâns în jurul său aproape 200 de tineri voluntari care și-au propus să facă din cele trei zile experiența verii lor!

Voluntariatul este cel mai plăcut mod de a lega prietenii, de a te dezvolta personal și profesional, de a te implica și de a-ți aduce aportul în comunitate. Se vorbește din ce în ce mai mult despre voluntariat în România și este un aspect minunat. Generațiile de adolescenți care au oportunitatea de a se implica în acțiuni de voluntariat sunt mult diferite față de cele care nu au avut ocazia să se bucure de astfel de experiențe. Acești tineri sunt mult mai încrezători în propriile forțe, în propriile calități, mult mai conștienți de abilitățile pe care le au, mai ancorați în realitatea în care trăiesc și mult mai empatici.

Voluntariatul este o sursă de experiențe prin care putem să ne descoperim pe noi, pe cei din jur și chiar lumea întreagă.

„Aud de multe ori în întâlnirile cu voluntarii pe care îi avem în diferite acțiuni: abia așteptăm să vedem cum va fi! Și de fiecare dată le spun: depinde de noi să fie o experiență frumoasă! Pentru că a fi voluntar înseamnă responsabilitate, seriozitate, implicare, creativitate în a găsi soluții, dorință de a îmbunătăți sau de a rezolva provocări” – Cătălina Ilie, Director Comunicare Kult Fest.

Întâlnirea de marți, 9 iulie, cu cei 180 de voluntari pentru Kult Fest este o noutate pentru Roman. Este primul proiect care lansează o provocare de asemenea amploare. Au răspuns invitației organizatorilor tineri din Roman, din zona Roman Metropolitan și din Piatra Neamț, Tîrgu Neamț, Botoșani, Suceava și Focșani.

Cei 180 de tineri vor fi împărțiți în 7 departamente: Decoruri, Promovare, Info Point, Acces, Scenă, Vendori și Educațional. Fiecare departament este gestionat de team-lideri cu experiență în proiecte de anvergură și cu expertiză în domeniile respective.

„Kult Fest este proiectul întregii comunități. Pentru că o comunitate este un grup de oameni care cresc și se dezvoltă împreună, suntem convinși că în urmă festivalului se vor vedea rezultate în comunitate din punct de vedere economic și social. Avem exemple de orașe precum Sibiu, Reșița, Iași, Cluj, care s-au dezvoltat simțitor în urma unor festivaluri de acest gen” – Sebastian Hrib, Director festival.

Kult Fest, ediția a IV a, este festivalul tuturor generațiilor.
Dată: 9-10-11 August, Stadion Moldova Roman
Organizator – Kult Hub & Friends
Producător: Marami Events

Comunicat de presă
Foto: MV Production

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0