Prima paginăSocial

Vizită în Polonia a elevilor și profesorilor Colegiului Tehnic „Petru Poni”, în cadrul proiectului „Program yourself in logic”

Vizită în Polonia a elevilor și profesorilor Colegiului Tehnic „Petru Poni”, în cadrul proiectului „Program yourself in logic”

Dimensiune text

În perioada 6-10 septembrie, elevi și profesori ai Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman au participat, în Polonia, în localitatea Rymanow, la prima reuniune transnațională – schimburi de grupuri de elevi pe termen scurt -, din cadrul proiectului Erasmus+ „Program yourself in logic”, finanțat de Comisia Europeană, ce se implementează la Colegiul Tehnic „Petru Poni” în perioada 1 septembrie 2020 – 31 august 2023.

La această reuniune au participat profesorii Mihaela Stan – coordonator proiect – și Loredana Cătălina Lăpușneanu, alături de opt elevi: Alexandra Cristiana Dinu, Alexandra Ioana Predoi, Maria Roxana Alexandru, Cosmin Octavian Antal, Vlad Ionuț Chiriac, Raul Valentin Liță, Ștefan Ilie Miron și Denis Nicolae Olaru.

După urările de bun venit și prezentarea școlii gazdă, Zespol Szkol Publicznych Rymanow, din prima zi de proiect, în următoarele zile s-au desfășurat ateliere de integrare și limbaj, o întâlnire cu reprezentanții comunității din Rymanów, lecții de matematică, de limba engleză cu termeni tehnici, de TIC și robotică, biologie, fizică, ateliere de engleză, dar și activități sportive. Ziua de joi a fost dedicată unei excursii în localitatea Przemyśl, cu folosirea aplicației Locus Map și desfășurarea de jocuri matematice, în timp ce în ultima zi de proiect s-au desfășurat lecții practice de robotică și au avut loc evaluarea întâlnirii, prezentarea produselor realizate și vizionarea filmelor cu activități zilnice.

Citește și:   O nouă ediție MTB Roman Maraton ia startul sâmbătă în Complexul de Agrement „Moldova”

„A fost o săptămână emoționantă și plină de activități. Elevii școlii noastre au avut posibilitatea de a participa la lecții de matematică, fizică, chimie, biologie, de a interacționa fizic cu elevii și profesorii școlii gazdă și au putut cunoaște sistemul de învățământ din Polonia. A fost un bun prilej de a cunoaște și partenerii din Bulgaria, după un an de activități online. Această vizită a oferit elevilor romașcani oportunitatea de a se familiariza cu noțiunile de robotică, participând la activități teoretice și practice în acest domeniu. În urma acestei mobilități, în școala noastră va funcționa un cerc de robotică, în cadrul căruia și alți elevi din școala noastră, interesați de acest domeniu, să desfășoare activități practice specifice”, a declarat profesor Mihaela Stan, coordonatorul proiectului.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0