Vizită cu programare la muzeu

Casa Calistrat Hogaş este un muzeu unic la nivelul Moldovei
Cercetător japonez, în vizită la muzeele de istorie din Roman și Tîrgu Neamț
Muzeul din „beciul” școlii

Săptămîna de „Școală altfel” a umplut muzeele romașcane. Indiferent că a fost vorba de Muzeul de Istorie, Muzeul de Științele Naturii, Muzeul de Artă sau „Vila Hogaș”, elevii, de la cei mici la cei de liceu, s-au rînduit cuminți în fiecare zi, de la prima oră pînă la încheierea programului.

 

 

„A fost foarte frumos, am văzut animale și o mulțime de fluturi frumoși”, a spus un prichindel de la grupa pregătitoare a Grădiniței cu program normal a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, care a vizitat miercuri Muzeul de Științele Naturii.

Nici „Vila Hogaș”, cel mai nou muzeu al Romanului, nu a fost ocolită de copii. „Am avut foarte multe solicitări și avem în continuare, pînă la sfîrșitul săptămînii, din toate liceele din oraș. Am preferat să facem o programare, astfel încît vizitatorii să nu se suprapună. Mă bucur că toți cei care ne-au trecut pragul au fost încîntați de ceea ce au văzut”, a spus bibliotecara Cornelia Jora, care coordonează activitatea din „Vila Hogaș”.

Săptămîna „Școala altfel” este o alternativă la educația formală, propusă de Ministerul Educației, și se află în acest an la prima ediție. „Din semnalele pe care le avem pînă acum din teritoriu, prima ediție a fost bine primită de elevi și de profesori și a avut impactul scontat. Este nevoie să scoatem elevii din școală, să găsim și alte variante față de educația clasică”, a spus inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu.

Activitățile se vor încheia vineri, 6 aprilie, după care elevii vor intra în vacanță timp de două săptămîni.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!