Articol publicat în data de: joi, 05 Apr 2012Vizită cu programare la muzeu

Săptămîna de „Școală altfel” a umplut muzeele romașcane. Indiferent că a fost vorba de Muzeul de Istorie, Muzeul de Științele Naturii, Muzeul de Artă sau „Vila Hogaș”, elevii, de la cei mici la cei de liceu, s-au rînduit cuminți în fiecare zi, de la prima oră pînă la încheierea programului.

 

 

„A fost foarte frumos, am văzut animale și o mulțime de fluturi frumoși”, a spus un prichindel de la grupa pregătitoare a Grădiniței cu program normal a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, care a vizitat miercuri Muzeul de Științele Naturii.

Nici „Vila Hogaș”, cel mai nou muzeu al Romanului, nu a fost ocolită de copii. „Am avut foarte multe solicitări și avem în continuare, pînă la sfîrșitul săptămînii, din toate liceele din oraș. Am preferat să facem o programare, astfel încît vizitatorii să nu se suprapună. Mă bucur că toți cei care ne-au trecut pragul au fost încîntați de ceea ce au văzut”, a spus bibliotecara Cornelia Jora, care coordonează activitatea din „Vila Hogaș”.

Săptămîna „Școala altfel” este o alternativă la educația formală, propusă de Ministerul Educației, și se află în acest an la prima ediție. „Din semnalele pe care le avem pînă acum din teritoriu, prima ediție a fost bine primită de elevi și de profesori și a avut impactul scontat. Este nevoie să scoatem elevii din școală, să găsim și alte variante față de educația clasică”, a spus inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu.

Activitățile se vor încheia vineri, 6 aprilie, după care elevii vor intra în vacanță timp de două săptămîni.

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>