Prima paginăPolitica

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Sevil Shhaideh să retragă proiectul prin care se măresc salariile angajaților care gestionează controversatul PNDL. E o încercare de supunere a acestora și o bătaie de joc la adresa celorlalți bugetari”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Sevil Shhaideh să retragă proiectul prin care se măresc salariile angajaților care gestionează controversatul PNDL. E o încercare de supunere a acestora și o bătaie de joc la adresa celorlalți bugetari”

Dimensiune text

 

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu i-a solicitat ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh, să retragă proiectul de lege prin care se măresc salariile angajaților care gestionează Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), despre care a spus că este o tentativă de supunere a acestora:

„La doar câteva săptămâni de la Legea salarizării unitare, Sevil Shhaideh vine cu o lege cu dedicație pentru angajații care gestionează controversatul PNDL – programul prin care sunt alocate fonduri de la bugetul de stat pentru administrațiile locale. Atrag atenția că există suspiciuni rezonabile că dorința lui Sevil Shhaideh de a majora cu 75%, chiar din acest an, salariile celor care gestionează «pușculița» PNDL nu este altceva decât o încercare de supunere a acestora. Vă reamintesc că modul de alocare a fondurilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală a fost arbitrar, în multe județe a fost evident că banii au fost alocați cu dedicație pentru baronii PSD, iar acum Sevil Shhaideh încearcă să îi fidelizeze pe cei în pixul cărora se află viitoarele alocări”.

„Proiectul propus de ministrul Dezvoltării este și o bătaie de joc la adresa celorlalți bugetari și deschide Cutia Pandorei. De pildă, profesorii și medicii – mai mult decât îndreptățiți să primească majorări salariale – trebuie să aștepte creșterile salariale până la începutul lui 2018, deși inițial, potrivit promisiunilor PSD, acestea trebuiau să fie implementate de la 1 iulie 2017. Mai mult, de ce angajații care gestionează PNDL pot să fie recompensați cu măriri salariale de 75% începând din acest an, și angajații altor ministere nu pot beneficia de măriri similare? Pentru doamna Sevil Shhaideh există angajați ai ministerelor care merită tratați cu prioritate, în timp ce alții sunt second-hand? Îi solicit ministrului Dezvoltării să retragă proiectul prin care se măresc salariile angajaților care gestionează PNDL. Nu avem nevoie de legi cu dedicație pentru anumite categorii de bugetari și este de-a dreptul suspect că tocmai cei care decid înspre ce administrații locale merg banii PNDL beneficiază peste noapte de creșteri salariale semnificative. Economia României este într-un punct dificil. Euro crește, încasările ANAF sunt prăbușite, Guvernul vrea să reintroducă supraacciza la carburanți și o serie de alte taxe și impozite, se anunță o rectificare bugetară negativă, se reduc contribuțiile la Pilonul II al pensiilor: nu sunt necesare noi presiuni pe bugetul de stat”.

Deputat Laurențiu Leoreanu,
Vicepreședinte PNL

Comunicat de presă

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0