[UPDATE] Fără apă din cauza unei avarii pe Cuza-Vodă

Dimensiune text

Romașcanii au rămas, luni, fără apă la robinete din cauza unei avarii produsă într-un cămin de vizitare.

 

[UPDATE] Reluarea furnizării cu apă potabilă în oraș s-a făcut după ora 16.

 

Căminul este situat la intersecția străzilor Cuza-Vodă și Dumbrava Roșie, în imediata apropiere a unei clinici medicale. Problema a fost o vană de fontă din cămin care, din cauza variațiilor de temperatură, a crăpat.

Este o situație mai specială și a trebuit să întrerupem apa în tot orașul pentru a înlocui vana care s-a stricat. Sperăm ca pînă la ora 14.30, furnizarea apei potabile să se reia pentru toți consumatorii”, a afirmat Cristian Buzdugan, director ApaServ, regiunea Est.

Acesta a precizat că în alte situații a putut întrerupe apa doar în anumite zone din oraș, întrucît rețeaua de distribuție a apei este sectorizată, astfel în cît, în caz de intervenții, să fie afectați cît mai puțini consumatori.

Din cauza avariei din căminul de vizitare de la intersecția străzilor Dumbrava Roșie și Cuza Vodă a scăzut presiunea la apă în prima parte a zilei. Pentru a reduce cît mai mult pierderile, dar și pentru a interveni în timp optim, la prînz, conducerea ApaServ Est a decis sistarea furnizării cu apă.

Conform estimărilor, montarea noii vane nu ar trebui să dureze mai mult de o oră, iar situația ar trebui să revină la normal după ora 15.00.


COMENTARII

WORDPRESS: 0