HomePolitica

Un consilier vrea ca toate promisiunile electorale să fie respectate

Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă aleşii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.

Profesorul Mihai Armanu a intrat în Consiliul Local la sfârşitul lunii februarie, după ce colega sa de partid, Cătălina Pălăncianu, a acceptat funcţia de manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Până acum nu a avut o iniţiativă proprie, dar spune că a susţinut toate ideile colegilor din Consiliul Local, indiferent de partid, dacă acestea au influențat pozitiv viaţa comunităţii. Consideră că activitatea din Consiliul Local înseamnă o mare responsabilitate, fiindcă ceea ce votează consilierii are efect asupra întregii comunităţi.

„Satisfacţia mea cea mai mare este aceea că s-a reuşit menţinerea nivelului taxelor şi impozitelor locale, inclusiv cu reducerea de 50% pentru romaşcanii cu posibilităţi materiale reduse. Pe de altă parte, mă gândesc permanent cum am putea să onorăm toate promisiunile făcute în campania electorală, fiindcă nu am îndeplinit 100% tot ce-am promis. Eu răspund – aşa cum se întâmplă cu toţi consilierii PDL – de o anumită zonă din oraş. În perimetrul meu, care se întinde pe străzile Anton Pann, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Tudor Vladimirescu şi alte câteva străzi şi alei, oamenii au cerut, în mai multe rânduri, alei asfaltate, pe care să se poată circula decent, spaţii verzi amenajate, parcări, locuri de joacă pentru copii şi mai multe bănci. Avem foarte multe discuţii legate şi de preţul apei, dar aceasta este o problemă care depăşeşte Consiliul Local Roman. Însă îi înţeleg pe oameni, fiindcă şi mie mi se pare mare tariful la apă; parcă am aduce apa de pe lună, nu de aproape. Toate aceste probleme din teritoriu le-am prezentat primarului, iar unele dintre ele au fost rezolvate deja”, spune Mihai Armanu.

O altă chestiune de care romaşcanii nu sunt mulţumiţi este existenţa acelor denivelări de pe şosele, din apropierea trecerilor pentru pietoni. „Știu că s-a creat un disconfort, dar aşa era trecut în proiect şi, în caz de nerespectare a tuturor condiţiilor, primăria risca să piardă nişte bani. Tot legat de drumuri mai sunt discuţii şi din cauza gurilor de canal, care sunt mai înalte decât nivelul asfaltului, pentru că nu s-a reuşit turnarea tutoror straturilor de asfalt. Sunt probleme relativ mici, dar care deranjează romaşcanii şi rolul nostru este să le rezolvăm”, a spus consilierul Armanu.

Pentru anul 2014, şi-ar dori ca la nivelul şcolii în care predă, şi nu numai, să existe posibilitatea ca programul „cornul şi laptele” să fie înlocuit cu o masă caldă la prânz: „Mulţi părinţi şi-au exprimat această dorinţă. Și, în cazul în care o parte din bani ar fi suportată de stat, iar o parte de părinţi, ar fi un proiect de succes. Nu cred că acest lucru se poate rezolva prin Consiliul Local, cred că este, mai degrabă, o responsabilitate a Ministerului Educaţiei sau a Guvernului”. Un alt proiect ce se adresează copiilor şi pe care Mihai Armanu îl doreşte dezvoltat este şcoala de vară de la Casa de Cultură: „Este un mod plăcut, educativ şi sigur ca elevii să petreacă timpul din vacanţa de vară, atunci când părinţii sunt la serviciu. Trebuie păstrată tradiţia”.

Consilierul PDL Mihai Armanu este membru al comisiei pentru cultură, culte, sănătate, învăţământ şi tineret din cadrul Consiliului Local Roman. Acesta nu a completat încă declaraţiile de avere şi interese personale, deşi legea îi obligă pe aleşii locali să facă publice aceste informaţii.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • un cetatean 11 ani ago

    Dar partidul din care faceți parte și-a respectat promisiunile electorale ?