Prima paginăSocial

Tricolor din mii de piese de origami, de Centenar, al elevilor Școlii Poienari

Tricolor din mii de piese de origami, de Centenar, al elevilor Școlii Poienari

Dimensiune text

 

 

La Școala Gimnazială din comuna Poienari, elevii și cadrele didactice au desfășurat o activitate deosebită în contextul anului Centenar, marți, 27 noiembrie, activitate la care au luat parte autoritățile locale, inspector Maria Ghiniță, din cadrul ISJ Neamț, preoții din comună și părinți.

Activitatea a debutat cu o sesiune de referate având ca temă Marea Unire de la 1918. Referatele au fost premiate în cadrul concursului de referate și lucrări artistice pe tema Unirii, organizat la nivelul școlii de profesorul de istorie Ioan Larion, iar lucrările au fost incluse într-o microexpoziție. Elevii claselor a V-a și a VI-a au dat viață personajelor lui Ion Creangă, în sceneta „Pupăza din tei”, îndrumați de directorul școlii, Daniela Socea.

Un moment emoționant și original a fost reprezentat de montajul artistic realizat de elevii claselor a VII-a și a VIII-a, sub îndrumarea profesorului de limba și literatura română Anca Andrei. Astfel, prin muzică, decor și interpretare, evidențierea unor momente dinainte și de după război, legate într-o poveste care să surprindă tradițiile și sacrificiul eroilor neamului, a fost una foarte emoționantă.

Activitatea a continuat cu recitalul închinat Centenarului Marii Uniri, susținut de grupul vocal al școlii, coordonat de profesor Anca Andrei. Apoi, tradiția și bucuria specifice poporului român au fost încă o dată surprinse într-un colaj de dansuri populare, pe care elevii îndrumați de directorul școlii l-au prezentat invitaților. De asemenea, elevii dibaci ai școlii și-au propus un proiect ambițios, realizarea unui tricolor din 7.018 piese de origami, îndrumați de profesorul de limba engleză Corina Bordei-Laiu.

Citește și:   52 de elevi și 13 angajați din învățământ cu infecție COVID-19, 31 de clase în sistem online în județul Neamț

„Ne-am dorit să valorificăm potențialul artistic al elevilor noștri într-o activitate extrașcolară care să surprindă câteva crâmpeie reprezentative din istoria poporului nostru, dar care să și transmită bucuria participării la sărbătoarea Centenarului și emoția dată de gândul că înaintașii noștri s-au jertfit pentru o Românie unită în valori și credință. Desigur, entuziasmul elevilor în vederea implicării în activitate a fost unul debordant, aceștia fiind, deopotrivă, mândri că pot să intre în pielea unor personaje care au scris istorie, dar și curioși să afle lucruri noi dintr-o oră de istorie altfel” , a declarat directorul Școlii Poienari, Daniela Socea.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0