Alexandru Rotaru a fost ales preşedinte al TSD Roman cu o diferenţă de două voturi.
Pentru prima dată în ultimii ani, Tineretul Social Democrat (TSD), din cadrul filialei Roman a PSD, a avut parte de o competiţie extrem de încinsă pentru funcţia de preşedinte a acestei structuri. În urma alegerilor care s-au desfăşurat pe 14 septembrie, în sala mare a Primăriei municipiului Roman, candidatul Alexandru Rotaru a fost ales preşedinte al TSD Roman cu două voturi în plus faţă de contracandidatul său, Irinel Gavrilescu. La conferinţa de alegeri au participat aproximativ 100 de tineri şi invitaţi, printre care senatorul Ioan Chelaru, preşedintele PSD Roman – Leonard Vacaru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Dan Manoliu, dar şi alţi consilieri locali şi membri ai TSD Piatra Neamţ.
Conferinţa, prezidată de Adrian Bourceanu, preşedintele TSD Neamţ, a început cu un raport de activitate a fostului preşedinte TSD Roman, Sorin Macovei, care a subliniat faptul că a preluat structura social-democrată într-un moment de criză şi că principala problemă a tinerilor o reprezintă lipsa locurilor de muncă. „Sub conducerea mea, organizaţia a traversat o perioadă de reconstrucţie. Mi s-a încredinţat misiunea, deloc uşoară, de a reclădi din temelii această structură politică. Dacă ar fi să sintetizez problemele cu care m-am confruntat în ultimii doi ani de zile, aş sublinia refractarismul tinerilor faţă de orice construcţie politică, orizontul destul de scurt al tinerilor faţă de problemele cu care se confruntă, lipsa de locuri de muncă şi lipsa de credibilitate a unor angajamente făcute în spaţiul public. Am încercat să revigorez organizaţia pornind de la ideea de responsabilitate. A fost o perioadă destul de dificilă, cu urcuşuri şi coborâşuri, cu satisfacţii, dar şi drame – având în vedere că unii dintre colegii noştri nu mai sunt printre noi. Numărul total de membri este de 413, din care 286 sunt fără ocupaţie, iar 46 sunt angajaţi. Este foarte trist, dar acestea sunt realităţile cu care ne confruntăm”, a spus fostul preşedinte al TSD Roman, Sorin Macovei. „Este prima oară când la o conferinţă de alegeri la Roman există doi canddiaţi, ceea ce înseamnă că există o miză adevărată şi că în partid sunt deschise uşile pentru competiţie”, a apreciat Adrian Bourceanu.
„Am ajuns la finalul acestei competiţii din interiorul organizaţiei de tineret şi vreau să-i mulţumesc lui Sorin Macovei pentru că s-a străduit ca această formaţiune să reînvie. Vreau să-l felicit şi pe contracandidatul meu, Irinel Gavrilescu, pentru că m-a făcut să fiu mai bun şi mai încrezător în forţele proprii. În urmă cu două săptămâni, domnul senator Chelaru a spus că politica nu se face de unul singur, ci în echipă. A fost ca un sfat pentru mine, iar acum, mai mult ca niciodată, cred în mine şi în echipa pe care vreau să o construiesc. Sunt pregătit să fiu lider, să muncesc cot la cot cu voi, să vă reprezint la nivel naţional. TSD Roman trebuie să fie o provocare din care să ieşim învingători împreună”, a spus Alexandru Rotaru. „Ne aflăm în faţa unui moment hotărâtor pentru organizaţia noastră. Am fost alături de voi, pe baricade, în campaniile electorale. Avem nevoie unii de ceilalţi pentru a duce organizaţia la alt nivel. Voi sunteţi schimbarea de care politica românească are nevoie”, a spus şi Irinel Gavrilescu.
În discursul său, senatorul Ioan Chelaru i-a atenţionat pe cei doi candidaţi să nu divizeze partidul, dându-l ca exemplu pozitiv pe Vali Luncanu – despre care a spus că a fost unul dintre cei mai buni preşedinţi ai TSD Roman, şi pe Alin Antochi, şi el fost lider al tinerilor, despre care a spus că reprezentat una dintre cele mai mari dezamăgiri şi greşeli pe care le-a făcut.
Cel mai tensionat moment al conferinţei a fost numărătoarea voturilor. După deschiderea urnei, cei doi candidaţi au cerut renumărarea voturilor, reclamând modul în care au votat delegaţii. Din cele 96 de voturi exprimate, şase au fost anulate, iar Alexandru Rotaru a fost ales preşedinte cu 46 de voturi, în vreme ce Irinel Gavrilescu a obţinut 44. Ca un gest de fairplay, Alexandru Rotaru i-a oferit contracandidatului său una din cele cinci funcţii de vicepreşedinte al TSD Roman.
Comentarii
Felicitari Alex!
Felicitari Alexandru. Dar sa nu uiti cine te-a ajutat in aceasta victorie la limita si sa te tii de promisiunile facute. Succes!
:)))) da da sa le dai excursi si bautura ca doar teau votat :)))
Daca acestia sunt viitorii politiceni suntem o cauza pierduta ca si oras/judet. Niste copii care vin din familii parvenite, care faceau si fac in continuare afaceri cu statul. Lipsa de interes pentru scoala si bautura au fost o caracteristice principale ale vietii lor de pana acum. Din punctul meu de vedere este exact ca in volumul lui Nicolae Filimon, Ciocoii vechi si noi. Desi a fost studiat la scoala sunt convins ca tinerele vlastare nici macar nu au auzit de el 🙂
Cine esti tu sa judeci omul, mai ales daca nu-l cunosti? Si cu ce te ajuta sa fi citit CIocoii? Sau sa fi auzit de opera respectiva? Cu asta se masoara valoarea unui viitor politician? 9 din 10 persoane care au bani in tara asta sunt parvenite, pastrand analogia ta. Problema ta este ca nu te afli printre ele. Daca esti frustrat du-te si varsa-ti problemele in alta parte.
Ideea e ca pot sa judec omul PENTRU CA IL CUNOSC. Nu consider ca toate persoanele cu bani sunt parvenite, dar in cazul de fata sigur e asa. Te rog sa te uiti ce note avea in timpul liceului/ ce facultate a facut… Uita-te la cate olimpiade nationale a fost. La Roman Voda au fost foarte multi elevi extrem de valorosi, dar, dupa cate se vede, nu sunt promovati. Volumul pe care l-am recomandat este o poveste extrem de interesanta a oamenilor ceincercau sa parvina in anii 1800, acum 200 de ani, exact cum fac si actualele generatii. Pentru a evita greselile, trebuie sa te uiti in trecut!
Cei care in scoala au invatat bine, au avut note mari, nu sunt neaparat cei care vor schimba ceva in lume. Iti trebuie mai mult decat putere de invatare si silinta pentru a putea fi un lider. Doar elevii extrem de valorosi face ceva si in continuare in viata si de multe ori ce fac ulterior nu are tangenta cu politica. Daca tu consideri ca ca presedintele ales nu este in stare sa conduca, du-te la partid si demonstreaza, eventual ca tu esti peste aceasta persoana. Oamenii de valoare se remarca, nu conteaza din ce patura sociala provin. Nu poti sa spui ca era persoana mai potrivita, care sa-si faca si cunoscuta dorinta, de a deveni presedinte la tineret, pastrand la fel criteriile enuntate de tine.
Ce putere de invatare? Nu inteleg…. Trebuie sa ai capacitate de invatare, nu doar sa spui ca ai. Si sa fim seriosi, presedintele si cativa vicepresedinti nu au nicio legatura cu „invatatul”. Iar pentru a fi „lider” trebuie sa ai o minima baza de cunostinte generale. Mi se pare ca vorbesti absolut fara nici un sens. Doar rostogolesti niste fraze goale, fara nici un continut. Parca vad ca la urmatoarele alegeri ei vor fi „candidatii urmatorului val de politiceni” JENANT
Daca nu intelegi, nu-ti mai chinui capul sa dai raspunsuri. Fa altceva mai important, citeste cateva opere de-ale lui Caragiale, sa vii sa le dai exemplu. Se pare ca degeaba iti spun ca viata nu-ti este definita de realizarile din generala/liceu/facultate.
Ca si concluzie a articolului(din punctul meu vde vedere). Cei mai slabi tineri ai generatiei mele au fost alesi in posturi de conducere in cadrul unei organizatii politice. Singurul lucru ce a contat au fost banii si prieteniile parintilor.Lipsa de valoare personala cat si intelectuala vor avea efect asupra functiilor ce le vor ocupa in cativa ani. Sa speram ca tinerii care ies in strada in Bucuresti si in tara vor reusi sa schimbe constiinta oamenilor ce voteaza si nu vor mai exista asemenea tipuri de oameni in politica. Sa speram…