Prima paginăSocial

Teatrul Tineretului, cadou de Moș Nicolae pentru copiii instituționalizați

Teatrul Tineretului, cadou de Moș Nicolae pentru copiii instituționalizați

Dimensiune text

 

Peste 100 de copii din Neamț au primit „în ghetuțe“ un cadou neobișnuit – un spectacol de teatru gratuit, jucat cu pasiune doar pentru ei.

Teatrul Tineretului Piatra Neamț a decis să facă un dar mai special copiilor instituționalizați și celor cu dizabilități astfel încât miercuri, 6 decembrie, de la ora 11.00, peste 100 de copii s-au bucurat și au aplaudat spectacolul- concert „Visătorul”, după romanul lui Ian McEwan, care a avut premiera națională în această toamnă. Au participat copiii din centrele de plasament aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alexandru Roșca Piatra Neamț și beneficiarii Asociației „Luceafărul” Piatra Neamț.

„Spectacolul-concert în care orice sunet devine muzică, iar visele devin la fel de importante ca faptele reale“ (potrivit prezentării) i-a încântat și amuzat pe copii, mai ales că mesajul pus în scenă cu mult talent de actorii Teatrului Tineretului a fost unul foarte actual și educativ. Astfel, spectatorii au învățat prin cântec și culoare că este minunat să îmbogățești realitatea cu vise, au învățat că trebuie să respecte regulile dar au aflat și cum să combată violența în școli. Au fost atenți, au rezonat cu actorii, au cântat cu ei și au aplaudat îndelung la final.

„A fost un cadou minunat pentru copiii noștri, ei având astfel privilegiul de a asista la un spectacol jucat în exclusivitate pentru ei. În plus, au avut bucuria de a pătrunde în lumea magică a teatrului printr-un spectacol-concert de excepție, plin de culoare și mesaje pozitive. Suntem recunoscători Teatrului Tineretului și actorilor și le mulțumim pentru generozitatea cu care au oferit o bucurie în plus de Moș Nicolae acestor copii“, a spus Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0