Prima paginăActualitate

[FOTO] „Sunt încă șoferi care nu conștientizează pericolul vitezei excesive în condiții de trafic aglomerat”

[FOTO] „Sunt încă șoferi care nu conștientizează pericolul vitezei excesive în condiții de trafic aglomerat”

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă dimineață, 29 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au acționat pe DN 2 – E 85, în zona localităților Horia și Secuienii Noi, pentru combaterea excesului de viteză. Astfel, mai mulți șoferi au fost sancționați de polițiști după ce au fost depistați conducând cu viteze peste limita legală, în cadrul unei ample acțiuni a Poliției Române, care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână la nivel național.

„Acționăm în această dimineață și pe parcursul întregului weekend pentru combaterea excesului de viteză pe drumurile naționale de pe raza noastră de competență. Din păcate, sunt încă șoferi care nu conștientizează pericolul pe care îl reprezintă viteza excesivă în condițiile unui trafic aglomerat. Vom acționa și pe viitor, pe întreaga perioadă a verii, pentru diminuarea acestui risc rutier. În ciuda accidentelor petrecute, în ciuda mediatizării și a eforturilor pe care le depunem, în ciuda prezenței permanente a aparatelor radar, se circulă cu viteze foarte mari, coroborate cu o viteză neadaptată condițiilor de trafic – una este o viteză peste limită în condițiile unui trafic relaxat, dar alta este în condițiile unui trafic aglomerat, așa cum îl avem astăzi, în care 130 km/h este foarte, foarte mult”, a afirmat comisar șef de poliție Valentin Băetanu, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman.

Citește și:   Iulian Jugan, din nou subprefect al județului Neamț

În acest weekend, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, toate radarele fiind scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • ulise@yahoo.md 2 ani

  Sunt inca politicieni si angajati in sistemul bugetar care nu constientizeaza pericolul unor entitati , contributoare bugetului de stat , fortate sa se deplaseze cu viteze mici , atunci cand au de achitat taxe mari.
  De 30 de ani suntem buni numai la restrictii si nu am facut absolut nimic bun pentru infrastructura.
  Tot politicienii sunt cei care au permis aceasta aglomeratie pentru ca puteau legifera interzicerea inmatricularilor acolo unde se impunea acest lucru .
  Daca in perioada de inainte de involutia din 1989 puteam circula cu 60 de km pe ora in localitate acum viteza legala a scazut la 50 km pe ora. CFR-ul este jale. Aeroporturi nu s-au contruit. Practic calarim tot vechea infrastructura lasata mostenire de bunicii si parintii nostrii pusi la munca de un partid bine intentionat.
  Atunci cand esti nevoit sa te deplasezi ci viteza mica si trebuie sa achiti catre stat contributii mari efectul apare imediat : imprumuturile externe sau inflatia.
  Totdeauna numai soferii au fost amendati. Administratorii drumurilor nu primesc amenda.
  Politia rutiera aplica legea si contribuie si ea la alimentarea bugetului de stat. Stat care de 30 de ani foloseste banii discretionar. Nu le cer politistilor rutieri sa inteleaga aceast aspect pentru ca ei au ochelari de cal : respectam legea si … drum bun…
  Totul se va infunda odata. Inainte de a fi ucisi de viteza suntem ucisi de proprii nostrii conducatori.
  Eu sunt pentru viteza.Viteza si siguranta. Am nevoie de viteza constanta si de siguranta constata. Alt mod de a va asigura salariile nu am stimati domni din politia rutiera.

 • mecanicu 2 ani

  Crede cineva ca ala care merge cu viteza se teme de amenda? Oare niste bani pot opri nevoia de andrenalina a unora? Nevoie inconstienta daca e pe drumul public.Nu cumva iesirea asta a radarelor e legata de restituirea taxelor auto? Golurile trebuiesc umplute, nu?!