Statuia Sfântului Andrei de la Gară naște patimi

HomeActualitate

Statuia Sfântului Andrei de la Gară naște patimi

 

Niște comentarii răutăcioase sau politic-oase pe tema amplasării unei statui reprezentându-l pe Sfântul Andrei, în fața Gării Roman, l-au făcut pe primarul Laurențiu Leoreanu să-și iasă ușor din sărite și să-i critice dur pe cei care, din neștiință sau rea credință, au criticat ideea.

Edilul a precizat că statuia este comandată și plătită de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, iar soclul și toată amenajarea sunt susținute financiar de firma Marsat, deținută de omul de afaceri Vasile Balcan.

„Noi am pus la dispoziție doar terenul și am realizat bordurarea. Este un obiectiv care va da o atmosferă mai plăcută în acea zonă a gării. Dacă vă aduceți aminte, pe zona aceea zebrată stăteau parcate tot felul de mașini, astfel că vom face și o ordine în acest sens. Parcările sunt delimitate, intrarea va fi pe un sens, ieșirea pe altul, plus vom amenaja și insula de la semafor, care avea un aspect total neplăcut”, a declarat edilul.

statuie-sf-andrei-gara-01

Întrebat de ce s-a ales zona Gării ca amplasare a acestui simbol, primarul Laurențiu Leoreanu a explicat că au existat alte două variante, dar aceasta s-a considerat a fi cea mai nimerită: „Poziționarea ei în fața Gării are o simbolistică creștină și profană. Crucea Sfântului Andrei este simbol rutier la nivel cu trecerea de cale ferată. Gara este o zonă de trafic, cu joncțiunea E85 și ruta Orient 500. Au mai fost două zone propuse: lângă calea ferată de la ieșirea din Roman spre Iași și în sensul giratoriu de la Luțca, pentru acesta găsindu-se alt proiect. Credem că aici este cel mai nimerit. Se află între tumultul trenurilor și gării și liniștea parcului”.

Sfântul Andrei este ocrotitorul României și este considerat „apostolul cel dintâi chemat al Domnului”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 8
  • Cat de patetic, penibil si deplasat este primarul acesta, prin tot ce spune. Ce argumente caraghioase !
    Si … care tumult al trenurilor si gării… e si poet, sensibil ? Are si un cap frumos …

  • Ar trebui sa se stie ca dupa unii istorici orasul Roman ar exista din secolele VI – VII d.H si se numea Orasul Sfantului Andrei si se afla la intersectia principalelor drumuri comerciale. (vezi prof. Dan Platon UAIC) in sustinerea acetui aspect este si descoperirea unui sigiliu al unui oras cu numele respectiv in care se face referire si la pozitia sa geografica. Deci ridicarea acestei statui este cu atat mai justificata.

  • Până la statuie, cine cosește iarba de pe liniile din gară?
    E mare rușine …i-am spus unui C.F.R.-ist …a zis că el nu e șeful gării …tocmai, că nu ești,de ce nu faci curat?
    Nu se găsesc trei,patru traverse,de pus pe trecerea spre linia 2?
    Pe fațada gării ar trebui pus un ceas …și nu numai-în oraș …

  • premaru asta le stie pe toate după ureche si ii mai sare si mustiucu repede pleaca nene si lasa-ne ca ne-am plictisit de pacalici colerici si badarani

  • Lasind la o parte comentariile rautacioase, dupa parerea mea atit din punct de vedere estetic si arhitectural statuia este ok. Iar l amplasamentul este cum nu se poate mai bine ales . Nu pot sa spun decit BRAVO Episcopia, Bravo Vasile, Bravo Laurentiu

  • mie statuia mi se pare o uritenie.amplasmentul este cel putin nefericit.ce treaba are gara cu sfintzii?

  • Mai oameni buni, daca se face ceva in municipiul asta nu-i bine, daca nu se face iarasi nu-i bine. Atunci cand e bine. Are mare dreptate primarul in legatura cu masinile parcate acolo. FOARTE BINE ca se da alta fata garii si intrarii in Roman dinspre Iasi. Trebuia facut de mult ceva acolo. FELICITARI !!!!!

  • Domnule primar, am si eu o nedumerire:
    Cand ati propus spre avizare constructia unei statui reprezentand pe Sf. Apostol Andrei, v-ati intrebat de cand statuile au reintrat in cultul ortodox ?
    Intreb si eu…poate ma lumineaza cineva…
    Daca statuia era construita de romano-catolici nu ma intalneati pe aici deoarece stiu ca ei au si cultul statuilor…