Prima paginăTimp liber

Spune DA frumuseții!

Dimensiune text

Secțiune dedicată exclusiv femeilor!

Această secțiune se adresează femeilor care și-au propus ca în 2012 să fie mai puternice, mai strălucitoare și mai atrăgătoare.

Veți descoperi secrete de îngrijire a tenului, reguli de bază pentru un machiaj corect, precum și indicații pentru întreținerea unui păr sănătos.

Frumusețea începe cu un ten frumos și radios!

Nopți nedormite … machiaj excesiv … fum de țigară … consum de alcool … alimentație necorespunzătoare … toți acești factori își pun amprenta asupra tenului nostru. Pentru a preveni deshidratarea și îmbătrânirea prematură , vă sugerez la început de an o curățare în profunzime a pielii.

Este foarte important să determinați ce tip de ten aveți pentru a-l ingriji cât mai corect.  Există 3 tipuri de ten: normal/mixt, gras și uscat.

Tenul normal – pori invizibili, fără imperfecțiuni, fără luciu în zona T (frunte – nas – bărbie), textură uniformă, circulație bună. Dacă prezintă și unele caracteristici ale celorlalte tipuri de ten, atunci este un ten mixt. Se recomandă folosirea produselor matifiante, speciale pentru tenul mixt.

Tenul  gras – pielea lucește,  porii dilatați, de obicei prezintă  imperfecțiuni și puncte negre. Pentru a controla excesul de sebum, se recomandă folosirea produselor purificatoare și a măștilor cu argilă.

Tenul  uscat – pielea are aspect fragil, porii mici, se descuamează ușor și prezintă riscul apariției ridurilor prematur. Produsele de îngrijire trebuie să fie emoliente pentru a asigura hidratarea adecvată.

În funcție de gradul de rezistență la factorii de mediu, oricare din tipurile de ten prezentate mai sus poate fi sensibil. În acest caz se recomandă folosirea produselor care nu conțin parfum, hipoalergenice.

Foarte important pentru aspectul și sănătatea pielii este demachierea corectă, operațiune care se efectuează atât seara pentru îndepărtarea machiajului cât și dimineața pentru îndepărtarea impurităților. Pentru ochi și buze , specialiștii ne recomandă o loțiune specială ce poate fi sub forma de gel sau pe bază de ulei. Curățarea tenului presupune 2 etape: ștergeți fața cu un disc îmbibat în demachiant și apoi folosiți o loțiune de spălare a tenului pentru a curăța în profunzime. La final aplicați o  loțiune tonică al cărui rol este de a închide porii.

Dacă tenul este curat, atunci trebuie hidratat. Este esențial pentru tenul dumneavoastră să folosiți crema adecvată nevoilor sale și momentului aplicării. Crema de zi are rolul de a ne proteja fața de agresiunile mediului, iar crema de noapte este responsabilă cu regenerarea celulară.

Zona ochilor necesită o atenție deosebită, deoarece pielea este foarte sensibilă și tradează oboseala prin apariția cearcănelor sau a pungilor de sub ochi, precum și primele  semne ale îmbătrânirii. Se va folosi un gel sau o cremă specială.

Cam atât despre ritualul zilnic de îngrijire a pielii, dar pentru a va mândri cu un ten luminos și frumos, specialiștii sugerează folosirea unui exfoliant și a unei măști faciale cam o dată pe săptămână.

Exfoliantul elimină excesul de sebum și celulele moarte de la nivelul pielii. Gelul de exfoliere se aplică pe tenul umed prin mișcări circulare din interior spre exterior. La final se indepărtează orice urmă de loțiune cu apă calduță din abundență, iar apoi pentru a închide porii se clătește cu apă rece. Trebuie evitată zona ochilor.

Masca de față aplicată o dată pe săptămână luptă împotriva problemelor cu care se confruntă pielea dvs, în cazul tenului uscat este indicat sa folosiți o mască cu rol de hidratare, în cazul tenului gras se va folosi o mască pentru eliminarea excesului de sebum, iar în cazul tenului lipsit de fermitate, utilă este o mască pentru tonifiere. Bineînțeles, trebuie evitată zona ochilor.

Truc: Pulverizați un strat fin de apă termală și vă veți împrospăta instant tenul, ori de câte ori simțiți nevoia. 

Până data viitoare, bucurați-vă de un ten revigorat!

Nu ratați articolul următor, veți găsi informații prețioase despre cum să vă alegeți fondul de ten în funcție de necesitățile pielii.COMENTARII

WORDPRESS: 0