HomeSanatate

Spitalul Roman se închide pentru vizitatori

La parterul spitalului (foto) va fi montat un dispozitiv care nu va mai permite accesul vizitatorilor în secţii, în afara programului de vizite. Deplasarea cu lifturile se va face pe bază de cartele.

 

 

Ministerul Sănătăţii a decis ca, din acest an, să modifice programul de vizită al bolnavilor aflaţi în spitale. Astfel, toate spitalele din ţară vor avea un program de vizită de luni pînă vineri între orele 16-20, iar sâmbăta şi duminica programul de vizită va fi între orele 10-18. În plus, paznicii spitalelor vor fi puşi să semneze o declaraţie prin care se obligă să nu primească atenţii pentru ca eventualii vizitatori să poată avea acces în spital.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman susţine această măsură, ba, chiar, a anunţat că va lua măsuri şi mai drastice pentru limitarea numărului de vizitatori. Astfel, la parterul spitalului, în zona scărilor care permit accesul spre etajele superioare, va fi montat un dispozitiv mecanizat ce nu va permite accesul vizitatorilor decât în timpul orelor de vizită. „Acest dispozitiv va permite, în afara orelor de vizită, doar ieşirea din spital. Cei care se prezintă la spital vor avea acces la Centrul de Primire Urgenţe, la secţia Radiologie, la Laboratorul de analize şi la cabinetele din ambulator. În schimb, nu vor mai avea acces în secţii. Cei care trebuie să se interneze vor internaţi doar pe baza fişei de internare. Ei vor fi preluaţi de un cadru medical care îi va transporta cu liftul până la secţii. În afara programului de vizită, lifturile vor funcţiona doar pe bază de cartele, pe care le vor utiliza cadrele medicale. Lifturile vor fi la dispoziţia vizitatorilor doar în timpul programului stabilit„, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Începând cu data 7 ianuarie vor începe şi lucrările de montare a celor patru lifturi noi, achiziţionate anul trecut. „Trebuie să facem ceva pentru a stopa fluxul de vizitatori. Se cheltuie foarte mult cu igienizarea în fiecare zi şi, în plus, se perturbă actul medical. Sperăm ca montarea lifturilor să dureze aproximativ două luni, iar după ce vom obţine toate avizele să putem monta şi dispozitivul de blocare a accesului„, a mai precizat medicul Mircea Coadă.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Georgel 11 ani ago

    Nu se mai moare in spitale de boala o sa moara de foame la ce mancare se da la bolnavi
    Imi pare rau ca trebuie sa spun asta dar e purul adevar.