Manifestarea a cuprins o prezentare de lucrări pe tema Unirii, un concurs pentru elevi și un spectacol artistic.
Muzeul de Istorie din Roman a găzduit marți, 24 ianuarie, o manifestare devenită deja tradiție, dedicată „Micii Uniri”. Evenimentul a fost organizat de Muzeul de Istorie, în parteneriat cu Complexul Muzeal Județean Neamț, Primăria Roman, Colegiul Tehnic „Miron Costin” și Asociația pentru Antropologie Urbană din România, filiala Roman. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației locale și ai cabinetului deputatului Marius Neculai.
„Ne bucurăm să avem astăzi o sală plină, mai ales cu tineri. De obicei, organizam cu acest prilej un simpozion în cadrul căruia participanții, oameni cu preocupări în domenii diferite, veneau cu noutăți obținute din cercetări proprii asupra evenimentului. În acest an am dat curs invitației Colegiului Tehnic «Miron Costin», considerînd că este o ocazie foarte bună de a aduce tineretul la muzeu, de a-l familiariza cu istoria națională și locală”, a spus muzeograf Iulia Butnariu, gazda manifestării.
Manifestarea a debutat cu prezentări despre Unirea de la 1859, făcute de muzeograf Iulia Butnariu și de profesorii Mariana Cristea, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Carmen Diaconu, de la Liceul cu Program Sportiv, Monica Pescaru, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, și Ovidiu Albert, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, urmate de un concurs între echipaje ale liceenilor romașcani. Au intrat în concurs elevi de la Colegiul Național „Roman Vodă” (profesor doctor Ovidiu Albert și Mihaela Tanovici), Colegiul Tehnic „Miron Costin” (profesor Anca Scorțescu), Colegiul Tehnic „Petru Poni” (profesor Cristina Paloșanu), Grupul Școlar „Vasile Sav” (profesor Cătălin Păiuș), Colegiul Tehnic „Danubiana” (profesor Cristina Păun) și Liceul cu Program Sportiv (profesor Carmen Diaconu), care au făcut prezentări în power point despre eveniment. Manifestarea s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevi de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” și preșcolari de la Grădinița cu program prelungit nr. 6.
Comentarii