Și-a pus numere false la mașină, a alimentat la benzinărie și a plecat fără să plătească

HomeActualitate

Și-a pus numere false la mașină, a alimentat la benzinărie și a plecat fără să plătească

Joi, 21 aprilie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au pus în executare, în județul Bacău, un mandat de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Conform IPJ Neamț, din cercetări a reieșit că, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Bacău, folosind un autoturism pe care erau montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, s-ar fi deplasat la o stație de alimentare cu carburant, din localitatea Secuienii Noi, unde ar fi alimentat cu motorină rezervorul autoturismului și alte recipiente, plecând fără să achite contravaloarea acestuia. Totodată, în noaptea de 14 spre 15 aprilie, tânărul folosind același mod de operare, s-ar fi deplasat din nou, la aceeași stație de alimentare cu carburant, unde ar fi alimentat cu motorină rezervorul autoturismului, plecând fără a achita contravaloarea acestuia, spun anchetatorii.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanei vizate de anchetă, articole de îmbrăcăminte și plăcuțele cu numere de înmatriculare folosite în comiterea faptei. Prejudiciul cauzat din activitatea infracțională, în sumă de aproximativ 1.000 de lei, a fost achitat de persoana în cauză”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În baza probatoriului administrat, față de tânăr a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui autovehicul neînmatriculat, urmând ca vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0