Prima paginăSocial

Șef interimar la Complexul de Servicii „Familia mea”

Dimensiune text

Ionel Năstasă, fostul şef al centrului, s-a pensionat la mijlocul lunii decembrie. Locul său a fost luat de Gheorghe Anton Stoica (foto), ce lucrează de 11 ani în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Numirea a fost făcută pe o perioadă de 60 de zile, până la organizarea concursului de ocupare a postului. 

Gheorghe Anton Stoica este şef interimar la Complexul de Servicii „Familia mea” din Roman. Noul şef l-a înlocuit pe Ionel Năstasă, pensionat la mijlocul lunii decembrie 2014. Numirea lui Stoica a fost făcută pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilitate de prelungire, până la organizarea concursului de ocupare a postului. „Lucrez în sistem de 11 ani, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ. Până să coordonez activitatea de la Complexul de Servicii «Familia mea» am lucrat cu persoane adulte cu handicap. Mulţi dintre romaşcani mă cunosc. Chiar şi acum vin cu diverse probleme, dar sunt nevoit să-i dirijez la colegii mei”, a spus şeful interimar al centrului.

Într-un sistem în care totul funcţionează după anumite standarde, Gheorghe Anton Stoica spune că îşi va pune amprenta personală la noul loc de muncă, aşa cum a făcut-o şi predecesorul său, Ionel Năstasă. „Putem corecta anumite lucruri care nu funcţionează cum trebuie. Avem 32 de standarde, începând de la hrană şi terminând cu cele care ţin de intrarea şi ieşirea copilului din sistem, inclusiv de încadrare a personalului. Acele proceduri care nu funcţionează destul de eficient vor fi îmbunătăţite”, a spus Gheorghe Anton Stoica.

Complexul de Servicii „Familia mea” este, începând din 2003, casă pentru copiii care provin din familii nevoiaşe din Roman şi din împrejurimi, unii dintre ei ajungând în centru de la primele luni de viaţă. Centrul găzduieşte 63 de copiii în sistem rezidenţial, dar și doi studenţi care vin în centru numai în vacanţe. Toţi copiii locuiesc în cele zece apartamente care au fost achiziţionate printr-un proiect derulat de Consiliul Judeţean Neamţ. Șansa de a duce o viaţă normală într-un loc care le oferă toate condiţiile pentru a se dezvolta frumos a fost fructificată de mulţi copii.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0