Școli noi și terenuri de sport în cartierele Bălcescu și Petru Rareș

HomeSocial

Școli noi și terenuri de sport în cartierele Bălcescu și Petru Rareș

 

 

Administrația publică locală a identificat o nouă sursă de finanțare prin accesarea de fonduri europene, prin care ar putea rezolva câteva din problemele importante ale orașului, în special în cartierele limitrofe cum ar fi Bălcescu sau Petru Rareș, dar și o redimensionare a clădirilor sociale din strada Fabricii.

Pe una dintre axele deschise pe Programul Operațional Regional, administrația locală ar putea obține finanțări pe mai multe proiecte, în limita valorii de cinci milioane de euro. Proiectele la care specialiștii Primăriei lucrează acum vizează reabilitarea de școli, precum și de străzi din acel perimetru, dar ar permite obținerea finanțării și pentru Muzeul Personalităților, proiect depus anterior pe altă axă, dar care nu a primit și sursa de bani necesară realizării lucrărilor.

„Lucrăm în această perioadă pentru patru proiecte pe care am dori să le depunem pe această axă de finanțare. Este vorba despre cartierul Petru Rareș, acolo unde vre, să demolăm corpul vechi de la Școala 2 și să construim un corp de școală nou, să construim o grădiniță și o sală de sport, dar și reabilitarea tuturor străzilor din acel cartier – acesta reprezintă un proiect. Un al doilea proiect este legat de cartierul Nicolae Bălcescu, unde, de asemenea, dorim să reabilităm Școala nr. 6, să reabilităm sala de sport, să amenajăm un teren de sport în aer liber și, de asemenea, să reabilităm toate străzile din cartierul Nicolae Bălcescu. Un al treilea proiect pe care îl analizăm vizează crearea Centrului Cultural Comunitar – și aici ne referim la clădirea de pe strada Veronica Micle unde a fost azilul pentru bătrâni, cel al Consiliului Județean, și care are probleme de structură – și redepunerea proiectului Muzeului Personalităților Romașcane pe această axă, unde va trebui să remediem și să refacem studiul de fezabilitate, astfel încât să poată fi accesibil pentru această axă. Un al patrulea proiect la care se lucrează se referă la reabilitarea clădirilor din strada Fabricii, construirea unui bloc de locuințe noi, care să permită mutarea dintr-un bloc, cât timp acesta intră în reabilitare, și nu vorbim aici doar de reabilitarea clădirilor, ci și de extinderea lor, astfel încât fiecare cameră să poată să aibă și un grup sanitar propriu”, a declarat primarul Lucian Micu.

În paralel cu aceste noi proiecte, se lucrează și la cele asumate încă de anul trecut, cum ar fi reabilitarea unor instituții de învățământ sau modernizarea iluminatului stradal. „În aceeași perioadă se lucrează și la proiectul pentru iluminat public și, de asemenea, ne apropiem – și sper ca la ședința ordinară din această lună să avem gata indicatorii pentru a depune proiectul de la Liceul Tehnologic «Vasile Sav» și, ulterior, la începutul lunii mai, să venim și cu proiectele pentru reabilitarea Școlii de Artă «Sergiu Celibidache» și construirea unei grădinițe noi în cartierul Favorit, plus reabilitarea corpului D de la Colegiul Național «Roman-Vodă». Practic, această perioadă este una destul de intensă din punctul de vedere al Unității de Implementare a Proiectelor. Au apărut foarte multe ghiduri și dorim să accesăm cât mai multe proiecte cu fonduri europene, care reprezintă o reală sursă de investiții și de dezvoltare pentru municipiul Roman”, a mai precizat edilul.

Primăria Roman a câștigat anul trecut proiectul de reabilitare a blocului 33 din Anton Pann și cel de amenajare a Parcului Jora, aflându-se în diferite faze de evaluare cu proiectul de modernizare a Cinematografului Unirea, al Parcului Zăvoi și al extinderii și reabilitării Creșei din Smirodava.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0