HomeSanatateRoman

„Salvați Copiii” a donat Spitalului Roman aparatură de 62.000 de lei

Organizaţia „Salvaţi Copiii” România a donat Spitalului Municipal de Urgenţă Roman o lampă de fototerapie şi o masă radiantă cu modul de resuscitare, în valoare de 62.000 de lei, pentru secţia Neonatologie.

salvati 02Organizaţia „Salvaţi Copiii” România a ales, din nou, ca beneficiar pentru acţiunile sale caritabile, secţia Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Preşedintele executiv al organizaţiei, Gabriela Alexandrescu, împreună cu Irina Păcurariu, jurnalist, susţinătoare a organizaţiei, şi Mihaela Ignatovici, preşedintele filialei Neamţ a Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, au fost prezente la Roman joi, 8 octombrie, pentru a vedea cum anume sunt utilizate lampa de fototerapie şi masa radiantă cu modul de resuscitare care au fost donate spitalului, echipamente care valorează 62.000 de lei.

Acţiunea face parte din seria de 21 de dotări anunţate de „Salvaţi Copiii” pentru 2015, dotări ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară.

Anul trecut, „Salvaţi Copiii” a mai donat Spitalului Municipal din Roman o masă radiantă cu modul de resuscitare, un monitor cardiorespirator, un aspirator secreţii şi un aparat aerosoli – a căror valoare a atins suma de 100.000 lei.

salvati 03„Avem o colaborare bună cu Organizaţia «Salvaţi Copiii» şi ne bucurăm să îi avem din nou aici la Roman. În acest an, au venit către noi cu un alt gest frumos, pentru care le mulţumim. Sper să fie de un real folos pentru copilaşii care vin pe lume în Maternitatea Spitalului Roman”, a declarat primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Directorul general interimar al spitalului, medicul Oana Onu, a mulţumit reprezentanţilor organizaţiei pentru gestul făcut şi a subliniat cât de importante sunt aceste dotări pentru spital, în condiţiile în care naşterile premature de aici depăşesc media naţională. „Mulţumesc organizaţiei pentru modul în care promovează dreptul la viaţă, la protecţie şi la dezvoltare a copilului. Naşterile premature sunt o problemă a zonei. În 2014, am avut 63 de astfel naşteri, iar în 2015, până acum, am avut deja 53 de cazuri. Apreciem eforturile dumneavoastră, pentru că această aparatură de top înseamnă o viaţă salvată”, a spus medicul Oana Onu.

Acţiunile organizaţiei vin în ajutorul sistemului guvernamental

salvati 04La evenimentul de prezentare a acţiunilor organizaţiei a fost prezent şi directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, doctor Daniela Marcoci.

„Vă mulţumim că aţi ales din nou Romanul, pentru că, într-adevăr, avem nevoie de dumneavoastră aici. Sistemul de sănătate încearcă să faţă nevoilor comunităţii, dar, din păcate, numărul persoanelor care au nevoie de aceste servicii creşte. De aceea, cei care pot să ajute sunt oamenii, un exemplu fiind Organizaţia «Salvaţi Copiii». Rog şi eu oamenii de suflet, care consideră că investiţia în copii reprezintă o investiţie bună, să fie alături de organizaţie, poate că doar aşa vom putea ajunge la servicii de calitate”, susţine medicul Daniela Marcoci.

Cel mai bine a putut prezenta activităţile organizaţiei din judeţ preşedintele filialei Neamţ Salvaţi Copiii, Mihaela Ignatovici. „La nivelul judeţului Neamţ, în localităţile Bahna, Boghicea şi Vânători Neamţ se desfăşoară un proiect care se numeşte «Fiecare copil contează». Grupul ţintă îl reprezintă copiii de până la cinci ani, mamele tinere, părinţii şi adolescenţi. Scopul proiectului este reducerea mortalităţii infantile. Au fost alese aceste localităţi deoarece aici sunt probleme, un număr de naşteri mare şi un grad mare de sărăcie. Pe lângă consiliere, informare şi susţinere materială, am oferit viitoarelor mămici şi ecografii gratuite, prin intermediul unei caravane cu medici care au venit special de la Bucureşti. Încercăm să facem ceva, să completăm sistemul guvernamental”, a afirmat Mihaela Ignatovici.

salvati 05Marilena Țubucanu, şefa secţiei Neonatologie de la Spitalul Municipal din Roman, a subliniat utilitatea donaţiei, atât pentru copiii cu probleme respiratorii, cât şi pentru nou-născuţii prematuri: „Vă mulţumim pentru această a doua donaţie. Toate cele trei echipamente ne sunt de mare ajutor în munca noastră de zi cu zi. Masa de reanimare va contribui decisiv la scăderea numărului de bebeluşi transferaţi la Centrul Regional de Terapie Iaşi”.

„Maternitatea Roman deserveşte 27 de localităţi, cu o populaţie săracă şi un nivel de trai scăzut, ce se reflectă în numărul mare de copii născuţi prematur. Din experienţa noastră, aparatele instalate astăzi se vor dovedi esenţiale pentru supravieţuirea bebeluşilor în primele zile de viaţă. Noi, ca organizaţie, nu putem face minuni, dar facem tot ce ne stă în putere pentru a convinge donatorii, companii sau persoane fizice, să ne ajute să continuăm programul de dotare a maternităţilor”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei «Salvaţi Copiii» România.

Irina Păcurariu a atras atenţia asupra faptului că acţiunile organizaţiei pot fi susţinute şi de către investitorii din zona Roman. „Medicii neonatologi din România au nevoie de sprijin logistic şi financiar pentru a-şi putea desfăşura meseria în condiţii cel puţin decente, dacă nu optime. În fiecare an, 1.700 de nou-născuţi îşi pierd viaţa în ţara noastră, majoritatea în primele zile de viaţă. «Salvaţi Copiii» România, prin programul de dotare a maternităţilor, încearcă să reducă această cifră la minimum”, a spus Irina Păcurariu, susţinător al Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

Cei care doresc să susţină în continuare demersul Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face lunar, cu un SMS, la 8844, cu textul „SALVEZ”.

Comentarii

WORDPRESS: 0