„Să navigăm în siguranță pe Internet”, o nouă provocare a elevilor Colegiului Tehnic „Miron Costin”

HomeSocial

„Să navigăm în siguranță pe Internet”, o nouă provocare a elevilor Colegiului Tehnic „Miron Costin”

Marți, 8 februarie, la invitația echipei Ora de Net, cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” au participat online la evenimentul dedicat Zilei Siguranței pe Internet 2022, organizat de Salvați Copiii prin echipa proiectului Ora de Net, în parteneriat cu Senatul României. În cadrul evenimentului au fost dezbătute rezultatele celor mai recente studii privind comportamentul copiilor pe internet și riscurile la care se expun aceștia.

În același context, miercuri, 9 februarie, elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” au marcat „Ziua Internațională a Siguranţei pe Internet”. În acest an, activităţile dedicate acestei zile s-au desfăşurat sub tema „Să navigăm în siguranță pe internet”. Tema aleasă pentru acest an a vizat celebrarea rolului pe care tinerii îl au în crearea unui spaţiu online mai sigur, fie că este vorba de jocuri sau de crearea de conţinut specific domeniului IT şi îndeosebi mediului virtual extins – Internet, sau dedicat interacţiunii cu prietenii lor sau rudele prin intermediul platformelor virtuale.

Anual, Ziua siguranţei pe internet este marcată pentru promovarea siguranţei şi utilizării pozitive a tehnologiei digitale pentru tineri şi pentru a se concretiza într-o reală sursă de conversaţie naţională despre modalităţile de utilizare a tehnologiei în forme de responsabilitate, creativitate şi respect. Astfel de manifestări sunt derulate în peste o sută de ţări de pe mapamond, la nivelul coordonării reţelei Insafe/INHOPE, cu sprijinul Comisiei Europene şi al centrelor naţionale pentru un Internet sigur din Europa.

„Internetul este una dintre tehnologiile cele mai provocatoare la nivel mondial. Utilizarea Internetului a facilitat comunicarea a două persoane aflate la distanţe considerabile. Este o extraordinară fereastră a lumii digitale, în special pentru comunicarea la nivel social, în special după «explozia» platformelor online de socializare. Internetul a permis îmbunătăţiri semnificative în viaţa utilizatorilor, prin accesul util la diferite servicii. Accesul uşor în mediul online, fără o reglementare sigură la nivel mondial, reprezintă, deopotrivă, deschiderea spre un noian de vulnerabilităţi, expunând utilizatorul la un spectru de ameninţări de o noutate fără precedent”, precizează reprezentanții Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

„De menționat, că această activitate s-a desfășurat cu sprijinul unei echipe de profesori inimoși, respectiv coordonatori, profesor-facilitator Carmen Grădinaru, împreună cu doamnele directoare, profesor Ana Maria Agape, director adjunct profesor Paraschiva Buciumanu, care a ținut un discurs foarte frumos despre utilizarea internetului în sensul pozitiv al acestuia, și profesorii participanți, Adriana Antoniu, Bogdan Irimia, Daniela Simion, au transmis informații utile, făcându-i mai conștienți pe adolescenți despre pericolele reale de pe net.

În final, îndemnul cadrelor didactice a fost: «Împreună pentru un Internet mai bun!». Manifestările fac parte dintre activitățile marca «Ora de net», sub umbrela organizației «Salvați Copiii»”, a precizat profesor Carmen Grădinaru.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0