Prima paginăSocial

S-au afișat rezultatele repartizării computerizate la liceu. 11 candidați nerepartizați în Neamț

S-au afișat rezultatele repartizării computerizate la liceu. 11 candidați nerepartizați în Neamț

Dimensiune text

Sâmbătă, 24 iulie, a avut loc prima etapă de repartizare computerizată la liceu, rezultatele fiind publicate la ora 10 de Ministerul Educaţiei Naționale. În Roman, cu cele mai mari medii s-au intrat la Colegiul Național „Roman Vodă”, în timp ce la polul opus s-a aflat, ca și în anii trecuți, Colegiul Tehnic „Danubiana”. 11 elevi din Neamț nu au fost repartizați, în timp ce la liceele din județ au rămas neocupate 63 de locuri.

La Colegiul Național „Roman-Vodă”, ultima medie de admitere la Matematică-informatică (78 de locuri) a fost 8,71, la Știinţe ale naturii ultima medie de admitere a fost 8,35 (52 de locuri), la Știinţe sociale (52 de locuri) – 8,16, iar la Filologie (52 de locuri) ultima medie de admitere a fost 7,73. Toate locurile de la CNRV au fost ocupate.

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, la Matematică-informatică (26 de locuri) ultima medie de admitere a fost 8,33, la Electronică-automatizări (48 de locuri) – 7,36, la Electric (24 de locuri) – 6,55, iar la Mecanică (24 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,10. Toate locurile de la „Vasile Sav” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Petru Poni”, la specializarea Științe ale naturii (26 de locuri) ultima medie de admitere a fost 7,10, la Economic (24 de locuri) – 6,61, la Protecţia mediului (48 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,19, iar la Construcţii, instalaţii şi lucrări publice (24 de locuri) – 5,75. Toate locurile de la „Petru Poni” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, ultima medie de admitere la specializarea Turism şi alimentaţie (24 de locuri) a fost 5,77, la Economic (24 de locuri) a fost 5,51, la Mecanică (24 de locuri) – 5,48, iar la Electromecanică (24 locuri) – 5,39. Toate locurile de la „Miron Costin” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Danubiana”, la specializarea Protecţia mediului (24 de locuri) ultima medie de admitere a fost 4,70, la Turism şi alimentaţie (24 de locuri) – 4,44, iar la Industrie alimentară (24 de locuri) – 3,61. Colegiul Tehnic „Danubiana” este singurul liceu din Roman la care au rămas locuri libere, trei, la Industrie alimentară.

La Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, la Știinţe ale naturii (26 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,98, iar la Filologie (26 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,81. Toate locurile de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani au fost ocupate.

La Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman, la Științe sociale (13 locuri), ultima medie de admitere a fost 6,89, toate locurile fiind ocupate.

Topul judeţului

În topul specializărilor din judeţ după ultima medie de admitere, pe primul loc se află în acest an specializarea Științe ale naturii de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, 9,09 ultima medie de admitere.

Citește și:   Începe depunerea cererilor pentru „Bani de liceu”

Două specializări de la liceele din Roman sunt între primele zece din județ: Mate-info de la CNRV, locul 4, ultima medie de admitere 8,71, și Științe ale naturii, de la CNRV, locul 10, ultima medie de admitere 8,35, Cea mai mică medie cu care a intrat la liceu un candidat în Neamț a fost 3,52.

La nivel naţional, cea mai acerbă concurenţă a fost la specializarea Matematică-Informatică de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din București, unde ultimul admis pe cele 26 de locuri a avut media 9,84.

11 candidaţi de la şcoli din Neamţ, nerepartizaţi

Dintre cele 2.195 de locuri locurile libere de la liceele din Neamț, 63 au rămas neocupate după prima etapă a repartizării. Pentru acestea au aplicat 2.143 de elevi, fiind repartizați 2.132. Lista candidaţilor nerepartizaţi în Neamț după prima etapă cuprinde 11 elevi, cea mai mare medie de admitere a unui candidat nerepartizat fiind 8,18. La nivel național, doar doi candidați nerepartizați au avut medii peste 8.

A doua etapă a repartizării, din 29 iulie

Conform Ministerului Educaţiei, la nivel național au fost repartizați 89.983 de elevi (98,54%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (91.315): 57.574 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 32.409 candidați – la filiera tehnologică. 348 de candidați au fost admiși cu media 10.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite / depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

1.332 de elevi nu au fost repartizați în această etapă la nivel național, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanțială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi). Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere, mai arată reprezentanții Ministerului Educației.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0