Prima paginăSocial

Reuniune de urgență a autorităților, după ce urșii și-au făcut apariția în comunele Tașca și Alexandru cel Bun

Reuniune de urgență a autorităților, după ce urșii și-au făcut apariția în comunele Tașca și Alexandru cel Bun

Dimensiune text

 

Vasile Panaite, prefectul județului Neamț, a convocat, luni, 16 octombrie, la ora 8.00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care au fost analizate incidentele apărute duminică, 15 octombrie, în urma agresării unui om de către un urs la Tașca și a apariției altui urs în gospodăria unui om din Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, informează Prefectura Neamț.

Urmare a ședinței s-a hotărât informarea imediată a Ministerului Mediului și solicitarea rapidă a unei soluții pentru a îndepărta pericolul pe care îl reprezintă prezența urșilor pentru oameni. Agenția de Protecția a Mediului Neamț a emis un punct de vedere favorabil pentru recoltarea/capturarea exemplarului de la Tașca de către Direcția Silvică Neamț.

„Viața oamenilor este cea mai importantă și, de aceea, am convocat în regim de urgență această ședință, pentru că situația impune măsuri imediate. Am informat Ministerul Mediului despre incidentele apărute și am cerut soluții rapide în special pentru situația apărută la Tașca”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Duminică, la ora 13.25, un bătrân în vârstă de 79 ani, aflându-se pe fâneața proprietate personală din localitatea Neagra, comuna Tașca, a fost atacat de un urs care i-a provocat leziuni grave în zona capului. Bătrânul s-a deplasat la domiciliu, unde a cerut ajutor familiei și, ulterior, a fost solicitată intervenția Serviciului Județean de Ambulanță. La  ora 19.56, jandarmii au fost solicitați să intervină, în urma unui apel la 112, o localnică sesizând că un urs a intrat în grădina ei din satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Aceasta a sesizat că ursul constituie o amenințare pentru familia ei, având două săptămâni de când își face apariția. Jandarmii s-au deplasat la fața locului, dar ursul nu a fost găsit.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0