Prima paginăSocial

PSD Roman a umplut masa de Paşti a unor copii săraci

Dimensiune text

În Săptămâna Mare, membrii Organizaţiei PSD Roman au dăruit alimente, haine, cărţi şi jucării copiilor care iau masa şi îşi fac temele zilnic la Asociaţia „Iubire şi Speranţă” din Roman. 

psd 02În apropierea sărbătorilor pascale, la fel ca în fiecare an, Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) Roman şi membrii întregii organizaţii a Partidului Social Democrat (PSD) Roman au dorit să vină în sprijinul persoanelor nevoiaşe din oraş, organizând campania „Cu toţii avem o inimă… haideţi să le oferim altora un zâmbet”. Prin intermediul acestei campanii, OFSD Roman a colectat cărţi de literatură pentru copii, jucării, haine sau alimente nonperisabile, pentru a le dărui unor copii săraci din oraş. Ulterior, toţi membrii PSD Roman s-au alăturat acestei iniţiative şi au pus mână de la mână pentru a aduna diferite alimente, care au fost duse, marţi, la Asociaţia „Iubire şi Speranţă” din Roman, coordonată de preotul Mihăiţă Popovici.

„Cu ocazia sărbătorilor de Paști, membrii întregii Organizaţii PSD Roman au adunat alimente nonperisabile (conserve, făină, orez, zahăr, ulei, cartofi), dar şi haine, jucării sau cărţi, care ne-am dorit să ajungă la copiii şi familiile nevoiaşe din Roman. Am ales ca beneficiari ai acestei campanii copiii care fac lecţiile şi iau masa zilnic la Asociaţia «Iubire şi Speranţă», pentru că le cunoaştem situaţiile şi ştim că au mare nevoie de ajutor. În apropierea sărbătorilor pascale, am încercat să aducem un zâmbet pe chipurile lor şi să îi facem să simtă că este sărbătoare”, a declarat Iulia Havrici, preşedinta OFSD Roman.

psd 03Atât copiii, cât şi coordonatorii asociaţiei, au primit cu mare bucurie toate aceste daruri. „Ne bucurăm din nou de prezenţa reprezentanţilor Organizaţiei PSD Roman, care, şi de această dată, au venit încărcaţi de daruri. Când i-am văzut, aproape că eram să confundăm Crăciunul cu Paştele, asemănându-i cu Moş Crăciun. Au adus copiilor alimente de bază, foarte necesare desfăşurării activităţii noastre zilnice. Astfel de gesturi ne dau speranţă că vom putea merge mai departe cu munca noastră. De activitatea de aici se bucură 50 de copii din Roman şi zece familii care iau mâncare acasă zilnic. Încercăm să completăm partea de cantină cu partea de educaţie a copiilor, prin activităţi de pregătire şcolară, dar şi prin activităţi de recreere, la sfârşit de săptămână, sperând că, lucrând zilnic cu aceşti copii, ceva se va schimba în comportamentul şi atitudinea lor faţă de viaţă şi de societate”, a declarat Anca Popovici, preşedintele Asociaţiei „Iubire şi Speranţă” din Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0