Primăria începe proiectul de reamenajare a stadionului „Moldova”

Home

Primăria începe proiectul de reamenajare a stadionului „Moldova”

 

Infrastructura sportivă și de agrement a orașului urmează a beneficia de îmbunătățiri semnificative. Municipalitatea va demara, din acest an, un amplu proiect de reconfigurare și modernizare a stadionului „Moldova” din Roman, din cartierul Favorit, proiect care se va întinde pe mai mulți ani, a anunțat primarul Lucian Micu în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, 5 februarie.

Proiectul va presupune, mai întâi, demolarea actualelor tribune și plantarea a câteva mii de copaci și amenajarea de spații verzi pe porțiunile de teren rămase, construirea a trei tribune mai mici, mai aproape de teren, precum și amenajarea în zonă a două terenuri de tenis și a unuia de minifotbal, alături de reabilitarea clădirii administrative existente.

„Un alt proiect pe care ni l-am propus în acest an și care va demara începând de săptămâna viitoare, odată cu aprobarea bugetului, se referă reabilitarea și modernizarea stadionului «Moldova». Având în vedere că suprafața de joc și drenul sunt atuuri pentru stadion și faptul că anul trecut am reușit, din fonduri proprii, să amenajăm acea pistă de alergare la standarde competiționale, am luat decizia ca în acest an să îndepărtăm, într-o primă etapă, gradenele deteriorate – cele care împrejmuiesc stadionul. Ele reprezintă și un pericol public și vom semna în această săptămână autorizația de demolare pentru acestea. Astfel, ele vor fi îndepărtate, pământul din zonă va fi nivelat și vom însămânța cu gazon toată acea biută care se va constitui de jur împrejurul stadionului și vom planta arbori. Gândim o zonă de plantație de peste 10.000 de metri pătrați care să vină să întregească acest ansamblu de la stadionul «Moldova»”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Într-o etapă ulterioară, vor fi realizate trei tribune noi, două de câte 500 de locuri, în zona clădirii administrative, de o parte și de alta a vestiarelor, și una de 2.000 de locuri, vizavi, la tribuna a doua. „Deosebirea e că vom face aceste tribune mai aproape de suprafața de joc, pentru că cele existente sunt la o distanță mult prea mare de teren. Practic, vom aduce în interiorul împrejmuirii de la terenul de fotbal aceste tribune. De asemenea, gândim și amplasarea în zonă a două terenuri de tenis și a unuia de minifotbal, care îmi doresc să fie unul acoperit. E un proiect care se va întinde pe mai mulți ani, dar suntem convinși că, la finalul acestuia, stadionul «Moldova» va fi unul foarte modern, alături de investițiile pe care le vom face în zona de vestiare – anul trecut am reabilitat acoperișul, iar în acest an vom reface instalația electrică, una care să permită și desfășurarea în condiții bune a Festivalului Kult Fest. În egală măsură, ulterior, vom realiza și reabilitarea acestei clădiri”, a mai afirmat primarul Lucian Micu.

El a mai precizat că în acest an în bugetul local va fi prinsă suma pentru eliminarea tribunelor actuale, estimând că proiectul integral va costa în final, incluzând și terenurile de tenis și minifotbal, în jur de 1,5 – 2 milioane de lei.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 6
 • Liviu 3 ani ago

  Nu inteleg de ce nu se face o strada pe dig care sa lege anl-urile cu favoritul. Vasile lupu incepe deja sa fie aglomerat. Si se vor mai constri inca 4-5 blocuri in cartodrom.

 • Andrei 3 ani ago

  Ai distrus echipa , acum distrugi si stadionul.

 • Mihai Stefanescu 3 ani ago

  Cu prefabricatele rezultate din demolarea tribunelor se poate face o indiguire la raul Moldova, amenajarea malului raului dintre moara veche si ANL si o promenada frumoasa pe mal, separata de traficul auto. A cui mai este moara veche, care arata deplorabil? Cand va aplica primaria legea privind cladirile abandonate (sunt mai multe in oras) si sanctionarea proprietarilor care nu isi ingrijesc proprietatea?

 • Magda 3 ani ago

  Era singurul loc din oras unde se putea alerga in siguranta ,pe zgura, dar acum se distruge si asta desi nu are decat jumatate de an de cand functioneaza .Se alege praful de investitia de anul trecut….Alesii locali au intrebat locuitorii orasului sau ei conteaza numai ca vot….

  • Bună ziua. După cum este menționat și în articol, suprafața de gazon, pista de alergare – cea modernizată anul trecut, precum și clădirea administrativă vor fi păstrate.

   • Magda 3 ani ago

    Problema nu este ca va fi pastrata sa nu, pista ci daca pe durata lucrarilor se va putea alerga pe ea,pentru ca lucrarile pot dura ani.