Romașcanii sunt invitați să răspundă unei întrebări pe care administrația locală o adresează cetățenilor cu privire la un imobil din oraș. Este vorba despre centrala termică de pe strada C.A. Rosetti (foto).
Reprezentanții Primăriei municipiului Roman au încercat să atragă investitori pentru construcția în cauză. Cel care a intenționat să investească, și chiar a concesionat terenul și clădirea în acest sens, este cunoscutul om de afaceri Vasile Balcan. Însă acesta a renunțat la intenție după ce a realizat că nu s-ar reuși amortizarea investiției. „Am intenționat să fac o baie publică acolo, dar afacerea nu ar fi dat randament și am renunțat”, a afirmat Vasile Balcan.
Acum, centrala termică este „casă” pentru oameni ai străzii, câini vagabonzi și alte animale, fiind un adevărat focar de infecție. Tocmai de aceea, administrația locală vrea să schimbe situația în zonă, dar cu aprobarea cetățenilor.
„Vrem să întrebăm romașcanii dacă sunt de acord ca centrala termică să fie dărâmată – iar pe locul respectiv să se realizeze locuri de parcare și un parc de joacă pentru copii – sau dacă este bine să păstrăm imobilul și să căutăm proiecte cu fonduri nerambursabile, în perioada 2014 – 2020″, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Punctul de vedere al cetățenilor este așteptat pe adresele de e-mail publicate pe site-ul Primăriei Roman, dar și prin alte mijloace de comunicare. Romașcanii pot transmite opțiunile lor și pe adresa Ziarului de Roman, toate părerile urmând a fi transmise primarului Leoreanu.
[sam id=”3″ codes=”true”]
Comentarii
Să se demoleze?-NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
S-a demolat…destul: cinematograf, teatrul,teatrul de vară, alte clădiri de patrimoniu…
Avem nevoie de spaţii pentru cultură(săli de expoziţii,de conferinţe,etc.)
Această centrală are o arhitectură unică, originală,frumoasă…e bine amplasată…de ce să
se facă o parcare?…să fie zgomot, mizerie,poluare?…
Mă mir că nu avem câteva băi publice în Roman,populaţia are nevoie de o baie săptămânală cu aburi…mai ales acum, când e tot mai săracă,nu mai are apă caldă…
sant intrutotul deacord cu dv.in plus s-ar putea amenaja o piata alimentara sau standuri comerciale
In primul rand trebuie facuta expertiza tehnica a cladirii, apoi see poate lua o hotarare. Daca ea mai prezinta siguranta in exploatare, atunci ne putem gandi sa ii dam o destinatie. Daca expertiza va spune ca aceasta cladire nu mai prezinta siguranta, abia atunci ne putem gandi la demolare.
luati exemplul Sucevei -ceva ca la Iulius trebuie creiat
PROPUNERI :
– Spatiu dedicat activitatilor dinamice de gimnastica si intretinere corporala pentru varsnici.
– Sala dedicata petrecerii timpului liber si divertismentului pentru batrani.
– Sala de fitness pentru TOATE varstele (tineri, maturi, varstnici si copii).
Excelente idei. In nici un caz demolarea.
-După expertiza tehnică, în funcţie de rezistenţa construcţiei se pot face:
-sala fitnes
-muzeu artă modernă
-clubul copiilor (doar dacă se poate etaja)
-piaţă agroalimentară
-sală pentru simpozioane, conferinţe, bursa locurilor de muncă,etc.
LOCUIESC IN APROPIERE ,STIU CONSTRUCTIA DIN COPILARIE,CRED CA LA CATE BLOCURI SANT IN ZONA O SALA DE RECREERE SI DE SPORT PENTRU CEI MICI AR FI DE BUN AUGUR.SAU UN SPATIU IN CARE SA SE FACA FITTNESS CU SUMA MODICA LA INTRARE.SUCCES
In primul rand ce spune victor este primul pas care se va face apoi pt ca aceasta cladire are o forma destul de ludica acolo s-ar putea face ceva pt copii, ceva multifunctional . cu ajutorul unui arhitect tanar se poate face un ateneu al orasului ,pt ca dimensiunea pemite se poate face o sala amfiteatru, in centru cu sali auxiliare de repetitii.DAR FOARTE IMPORTANT :FACETI CEEA CE NU ESTE IN ORAS, VALORIFICAND FORMA UNICA A CLADIRII. Dati valoare si insufletiti si cladirile carora unora li se par urate, transformati si valorificati tot ce este construit si se poate folosi. Ganditi-va si la hrana spirituala de care copii si nu numai au nevoie pt a putea avea stabilitate financiara mai tarziu.
Ganduri bune tuturor !