Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, a efectuat o vizită de lucru pe drumul județean DJ 207D, în zona Horia – Icușești, ieșirea spre județul Bacău, pentru a vedea cum evoluează lucrările la cel de-al doilea lot din cadrul „Axei rutiere strategice 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“, care va lega județul Neamț de județul Bacău. Conform reprezentanților CJ Neamț, lucrările se încadrează în graficul de execuție.
„Mă bucur că lucrările de execuție a acestui proiect sunt în grafic! Am văzut ce s-a realizat până acum. Constructorul mi-a prezentat următoarele etape care vor fi parcurse pentru construirea podului de peste Siret. De asemenea, am văzut în ce stadiu s-a ajuns la Ion Creangă, unde sunt în curs de montare mai multe podețe. În satul Recea, pe DJ 207D, se lucrează la două consolidări. Odată cu venirea căldurii, când temperatura aerului va permite, va începe executarea din plin a tuturor proiectelor prin care modernizăm infrastructura rutieră județeană“, a declarat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.
Valoarea totală proiectului „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“ este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene. În cadrul investiției se vor realiza, pe lângă calea de rulare, și șanțuri betonate, rigole, poduri și podețe, ziduri de sprijin, acostamente, sisteme de drenare a apelor subterane, trotuare, dar și drumurile laterale care vor asigura accesul la acest drum județean. Lungimea totală a Axei 3 pe teritoriul județului Neamț va fi de 70 de kilometri.
Comentarii