PNL Neamț: „Dezastrul administrației PSD – Neamțul, din nou în topul rușinii naționale la capitolul sănătate”

HomeSocial

PNL Neamț: „Dezastrul administrației PSD – Neamțul, din nou în topul rușinii naționale la capitolul sănătate”

Încă o dată, județul Neamț apare într-un top al celor mai slabe administrații în domeniul sănătății din întreaga țară. Recent, un studiu realizat de Institutul Național de Statistică clasează județul Neamț printre primele trei județe din țară cu o rată a mortalității infantile peste medie, cu un procent, în anul 2021, de 8,2 la mia de copii născuți vii. Vorbim despre un procent uriaș pentru aceste timpuri, un procent care ne spune că în Neamț, 8 nou-născuți din 1000 își pierd viața la scurt timp după naștere, prin comparație cu alte județe ale României, unde putem vorbi despre o medie de 2 sau 3 la mie.

Studiul efectuat de INS arată că printre factorii care fac diferența între viață și moarte se numără lipsa dotării adecvate a maternităților, accesul limitat pentru mame la servicii medicale de calitate, dotarea secțiilor de neonatologie cu aparatură medicală performantă, care să permită diagnosticarea în timp util a posibilelor afecțiuni și tratarea acestora, dotarea adecvată a secțiilor de terapie intensivă neonatală care să permită salvarea micuților.

Din păcate acesta este încă o realitate crudă care arată dezastrul lăsat în urmă de administrația PSD, care de aproape 10 ani ruinează județul Neamț și distruge sistematic sistemul de sănătate județean.

Din anul 2014, de când PSD a preluat Consiliul Județean Neamț, în a cărui administrare directă intră Spitalul Județean Neamț, tragediile nu mai încetează.

O țară întreagă a fost martoră la tragedia de pe 14 noiembrie 2020, când secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț a ars, luând 10 vieți nevinovate. Incendiul care a pus în pericol zeci de vieți a arătat întregii țări prețul plătit pentru proasta administrare și lipsa de investiții în spitale.

Astăzi, după eșecurile repetate ale administrației PSD, care s-au soldat, din nefericire, cu persoane grav rănite și decese, studiul prezentat de INS dă o nouă lovitură județului Neamț.

Cel mai bun exemplu al indiferenței crase şi al proastei gestionări a resurselor de către PSD Neamț este noul proiect care înghite sume enorme, având utilitate 0 la nivelul județului.

În ce credeți că au ales liderii PSD ai erei post-Arsene să investească mai bine de 300.000 de lei? Într-un spital performant, cu dotările necesare? În modernizarea și dotarea cu aparatură a maternității? În școli, grădinițe, în drumuri publice?

NU. La ordinul PSD Neamț, suma de aproape 300.000 de lei va fi investită pentru construcția unui gard. Un gard care nu măsoară nici 135 de m lungime. Un calcul simplu ne arată că, în matematica PSD, este firesc să investești, din bani publici, 450 euro pentru un metru liniar de gard.

Și în timp ce PSD bagă bani grei în garduri de plasă, nemțenii își duc traiul cu greu și nu primesc nici minimul respect de a fi protejați și îngrijiți într-un spital modern, funcțional, dotat cu cele necesare, unde să poată fi salvați, în loc să li se pună viețile în pericol.

Bătaia de joc și lăfăiala pesediștilor pe banii și pe răbdarea nemțenilor se vor încheia curând, la vot.

Ne-au ajuns 10 ani în care am ajuns la coada țării în domeniul sănătății, în care oameni nevinovați au de suferit din cauza ipocriziei, lipsei de bun simț și indiferenței PSD. E rândul nemțenilor să ceartă nota de plată!

PNL Neamț
Comunicat de presă

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0