Prima paginăActualitate

Percheziții la Spitalul Municipal de Urgență Roman, sunt vizate fapte de corupție și de înșelăciune

Percheziții la Spitalul Municipal de Urgență Roman, sunt vizate fapte de corupție și de înșelăciune

Dimensiune text

Marți dimineață, 16 martie, o echipă de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț au efectuat percheziții în municipiul Roman, într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție și de înșelăciune.

Cercetările derulate în cursul zilei de marți, din cadrul anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, au vizat o persoană care lucrează în cadrul compartimentului economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman, fiind efectuate percheziții atât la biroul persoanei din cadrul unității medicale, cât și la domiciliul acesteia, a precizat procurorul Marius Emil Ianuș, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Este vizată în acest caz comiterea unor infracțiuni de corupție – precum traficul de influență și cumpărarea de influență – și de înșelăciune – patru acte materiale în cercetare. Faptele ar fi fost comise în perioada 2019-2020, prejudiciul fiind de aproximativ 5.000 de euro.

În urma acțiunii, o persoană a fost chemată cu mandat la audieri, angajata de la Serviciul financiar-contabilitate fiind reținută apoi, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi continuate cercetările și în cursul zilei de mâine, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman nu au dorit să facă niciun comentariu pe acest subiect, mai ales că ancheta nu vizează instituția, ci un salariat de-al ei. Din ceea ce am aflat de la managerul Spitalului, conducerea unității va fi informată cu privire la măsurile care se vor lua asupra angajatei de la biroul economic, dacă acuzațiile se vor și proba. Ce este deja cunoscut este faptul că suspecta este angajată a unității medicale romașcane de aproape 30 de ani și a mai intrat în vizorul autorităților și în trecut, însă acuzațiile nu au fost demonstrate la acea vreme.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0