HomeSocialReligie

Pelerinaj de Bobotează în Țara Sfântă

Cel mai important punct al pelerinajului este râul Iordan, unde pelerinii vor participa la procesiunea ortodoxă prilejuită de sărbătoarei Bobotezei, oficiată de patriarhul Ierusalimului. Costurile pelerinajului se ridică la 725 de euro de persoană.

În perioada 13 – 19 ianuarie, Centrul de Pelerinaje „Sfântul Antipa” din cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului organizează, cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei, un pelerinaj de Bobotează în Țara Sfântă.pelerinaj1

Principalele obiective turistice care vor fi vizitate de pelerini sunt localităţile Haifa, port la Marea Mediterană, Cana Galileii, Nazaret, Muntele Tabor (muntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului Hristos) şi Capernaum. Pelerinii vor avea ocazia să meargă pe Valea Iordanului, în locul unde Iisus Hristos a fost botezat, vor vizita oraşele Ierihon, Hozeva, Betania şi Tel Aviv şi vor merge la Zidul Plângerii, Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani şi Cetatea Ierusalim. Un loc de atracţie va fi râul Iordan, unde pelerinii vor participa la procesiunea ortodoxă prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, unde va oficia patriarhul greco-ortodox al Ierusalimului. Costurile pelerinajului se ridică la 725 de euro de persoană.

„Nu este primul pelerinaj pe care îl organizăm în Țara Sfântă de Bobotează. În urmă cu trei ani, am organizat, cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, un pelerinaj la care au participat, printre alţii, primarul Leoreanu şi oficialităţi judeţene. Mulţi dintre cei care au fost în acel pelerinaj şi-au manifestat dorinţa de a mai merge încă o dată. Până la apele Iordanului, locul unde are loc slujba apei mari, pelerinaj2pelerinii trebuie să străbată pe jos şi în rugăciune un drum de doi kilometri. Cei care au mers în acel pelerinaj au asistat la un moment unic, când patriarhul a aruncat crucea de lemn spre sfinţirea apelor Iordanului. Ca din senin, s-a pornit o adiere de vânt care a învolburat apa, dar fără să lase crucea să alunece pe cursul apei. Un semn de binecuvântare a apelor a fost şi atunci când un nor alb a acoperit soarele. Apoi, norul s-a spart sub forma unei cruci prin care răzbăteau razele soarelui. A fost o experienţă spirituală şi duhovnicească în care am simţit întotdeauna o vibraţie. Mi-amintesc că, într-un pelerinaj în Țara Sfântă, realizat cu câţiva ani în urmă, am coborât în apele Iordanului, asemeni multor pelerini, după ce preoţii au făcut slujba de sfinţire. Am avut cu toţii un sentiment de emoţie puternică şi gândindu-ne la botezul lui Iisus, am început să plângem de bucurie”, a spus părintele Florin Aurel Țuscanu, directorul Centrului de Pelerinaje „Sfântul Antipa” din cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

În preţul călătoriei sunt cuprinse transportul, cazarea, micul dejun şi cina, precum şi taxele de intrare la obiectivele din program.

Comentarii

WORDPRESS: 0