Prima paginăPe scurt

Pe scurt

Dimensiune text

Lucrări cu surprize

Luni, 27 iulie, la ora 15.12, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la numărul 112, de un tânăr în vârstă de 29 de ani, angajat al unei firme ce executa lucrările necesare amenajării podului pentru susţinerea unei coloane de apă care va trece peste râul Siret, în satul Adjudeni, comuna Tămăşeni, că a descoperit un element de muniţie pe malul râului. Echipa pirotehnică a preluat o grenadă de mână defensivă şi a efectuat cercetarea zonei, pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, fără a descoperi alte elemente de muniţie.

A adus acasă proiectilul găsit la scăldat

Un adolescent de 15 ani, din Budeşti, comuna Făurei, a alertat pompierii luni seară, în jurul orei 20.32, după ce a găsit un element de muniţie pe malul iazului din localitate, în timp ce se afla la scăldat cu încă patru prieteni. Înainte de a suna la numărul de urgenţă 112, copilul a luat muniţia şi a dus-o acasă, expunându-se, astfel, unui pericol real. Echipa pirotehnică a preluat o lovitură de aruncător de calibru 60 de milimetri. Marţi, echipa pirotehnică a continuat cercetările în zona în care a fost găsit proiectilul şi a mai descoperit o grenadă de mână defensivă.

Incendiu lângă ocolitoare

Luni, 27 iulie, la ora 12.00, un apel la numărul de urgenţă 112 a anunţat că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată în municipiul Roman, în apropiere de şoseaua de centură Roman-Vest. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Roman, cu o autospecială de stins incendii, şi au constatat că ardea vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Pompierii au stins incendiul izbucnit, probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise.

Intervenţie la graniţa judeţului

Luni, la ora 23.30, pompierii romaşcani au fost alertaţi că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată la limita dintre judeţele Neamţ şi Vaslui, în apel fiind indicată comuna Bozieni. La faţa locului s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Oniceni, cu o autospecială. Ei au constatat că ardea vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, pe un teren din satul Vovrieşti, comuna Băceşti, judeţul Vaslui. Forţele au stins incendiul, izbucnit, probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise.

COMENTARII

WORDPRESS: 0