HomePolitica

PDL acuză, dar ține aproape pentru un nou mandat la putere

(P)

Conferința de presă de la sfîrșitul săptămînii trecute a anunțat, prin liderii PDL Neamț, o nouă strategie de acces la putere.

 

 

În cadrul unei conferințe de presă de la sfîrșitul săptămînii trecute,  președintele PDL Neamț, Gheorghe Ștefan (foto), alături de Vasile Pruteanu – președintele Consiliului Județean Neamț și Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, a comentat cîteva dintre evenimentele politice din ultima perioadă.

Intervenția liderilor Opoziției la Parlamentul European a fost analizată de vicepreședintele PDL Vasile Pruteanu, care a apreciat că demersul celor trei lideri ai partidelor componente ale USL- Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin – nu le face cinste și „așa ceva nu se face„.

Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, a vorbit despre semnarea acordului de conlucrare fiscală și a menționat că România este deja printre cele 25 de state UE în care se vor aplica aceste criterii, refuzate de Marea Britanie și Cehia.

Senatorul PDL Toader Mocanu, prezent la conferința de presă ca voce a parlamentarilor Puterii,  a criticat modul în care colegi ai săi, parlamentari din Opoziție, au ales să protesteze, declarînd că așa zisa grevă parlamentară presupune o mare risipă de bani, respectiv 1,2 milioane de euro pe lună, ceea ce l-a determinat să aprecieze: „Să-i judece cei care i-au ales„.

Mult mai categoric, criticînd absența de la dezbateri a liderilor celor două partide din Opoziție, deputatul PDL Marius Rogin a susținut: „Parlamentarii Opoziției s-au aflat în grevă încă de la începutul acestei sesiuni parlamentare„. El a mai adăugat că Ponta și Antonescu au avut, în cei patru ani de mandat, doar trei sau patru prezențe la lucrările camerei din care fac parte.

La vocile străzii, care scandează de căteva săptămîni împotriva Guvernului Boc și a președintelui Băsescu, Gheorghe Ștefan a apreciat  că liderii Opoziției întrețin această stare de lucruri, iar adevăratul atentat asupra democrației  s-a înregistrat în guvernările anterioare: „În România este democrație adevărată de la momentul în care a venit la conducere Traian Băsescu. Nu există politician care să fie mai denigrat în această țară decît Traian Băsescu. Vă amintesc că pe vremea lui Iliescu și a lui Năstase postul OTV a fost închis, iar domnul Ciuvică a fost arestat pe stradă. Democrație ca acum nu a mai fost niciodată„. Liderul PDL Neamț a criticat și modul în care au ales să protesteze parlamentarii din Opoziție, apreciind că a declara grevă presupune să accepți să nu fii plătit pentru perioada nemuncită. Conferința de presă de săptămîna trecută a anticipat evenimentele de luni, cînd Guvernul Boc și-a depus demisia în bloc: „Majoritatea deciziilor luate de guvernul Boc au fost în favoarea cetățenilor. Asta chiar dacă au fost făcute și greșeli„, a adăugat Gheorghe Ștefan.

Trecerea în revistă a tuturor problemelor politice de extremă actualitatea, în cadrul acestei conferințe de presă, a prefigurat ceea ce s-a întîmplat luni, prin demisia guvernului și a anticipat ceea ce sînt condamnați politicienii să ne demonstreze, respectiv să formeze noi alianțe și majorități, pe seama cărora să ajungă din nou la putere. Altfel spus, sînt condamnați să ne hotărască destinele și să gestioneze, în interesul nostru, banii publici.

Comentarii

WORDPRESS: 0