Prima paginăRoman

Partidul romașcanilor a preluat puterea

Dimensiune text

Marți, sala de ședințe a Primăriei a găzduit ședința de constituire a Consiliului Local. Viceprimar al Romanului este Lucian Micu. Prefectul Ilie Dumitru Haralambie Mitea a lansat către consilierii locali romașcani invitația de a conlucra, indiferent de culoarea politică, pentru promovarea proiectelor menite să dezvolte orașul. Primarul Laurențiu Dan Leoreanu a apreciat că aleșii romașcanilor din Consiliul Local sînt membri ai unui singur partid, al romașcanilor.

 

Marți, începînd cu ora 12, noua echipă de consilieri locali romașcani s-a întrunit în cadrul ședinței de constituire a Consiliului Local, convocată de prefectul județului Neamț, Ilie Dumitru Haralambie Mitea. Cu această ocazie, consilierii au depus jurămîntul de credință alături de primarul Laurențiu Dan Leoreanu, binecuvîntați fiind de Preasfințitul Ioachim Băcăoanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La ședință au participat 18 din cei 21 de consilieri locali, absenți fiind Leonard Achiriloaiei (APEL), Gabriel Andrici (PP-DD) și Mihai Lichiardopol (USL). {edința a fost condusă de cel mai vîrstnic consilier local – Vasile Mocanu (USL) – asistat de cei mai tineri dintre consilierii locali – Livia Pătrașcu și George Lazăr (USL). Pentru validarea mandatelor consilierilor locali a fost aleasă o comisie de validare alcătuită din cinci membri – Iulia Havrici Tomșa (care a primit 17 voturi din partea colegilor, în acest sens), Lucian Micu (13 voturi), Radu Vatavu (13 voturi), Mihaela Tanovici (13 voturi) și Maricel Benchea (12 voturi). Alți doi consilieri locali propuși să facă parte din această comisie – Eugen Păuleț și Petru Gîndulescu – au obținut doar șase voturi din partea colegilor, deci nu au fost aleși să facă parte din comisia de validare. Comisia a analizat legalitatea alegerii consilierilor locali, constatînd că au fost respectate condițiile legale și propunînd validarea a 21 de consilieri locali – Leonard Achiriloaiei, Gabriel Andrici, Bogdan Andrieș, Maricel Benchea, Petrică Căpraru, Elena Nușa Chiriac, Constantin Vasile Damaschin, Petru Farcași, Petru Gîndulescu, Iulia Havrici Tomșa, George Lazăr, Mihai Dănuț Lichiardopol, Lucian Ovidiu Micu, Vasile Mocanu, Cătălina Pălăncianu, Eugen Păuleț, Daniel Petrea, Mihaela Tanovici, Radu Vatavu, Gabriel Cimpoeșu și Livia Pătrașcu – și invalidarea altor doi – Laurențiu Dan Leoreanu, care a optat pentru funcția de primar,  respectiv Leonard Vacaru, care a ales să renunțe la calitatea de consilier local.

După validarea mandatelor consilierilor locali, aceștia au ales ca președintele ședinței să fie Vasile Mocanu. Apoi, judecătorul Mirela Apetrei a prezentat hotărîrea judecătorească de validare a mandatului primarului Laurențiu Dan Leoreanu, iar edilul a depus jurămîntul în fața consilierilor locali.
Astăzi, în ședința de constituire a Consiliului Local, municipiul și-a pus piatra de temelie din punct de vedere administrativ pentru următorii patru ani. Fie ca de azi încolo, împreună, să conlucrăm în bune condiții. În ce mă privește, mă angajez, spre binele romașcanilor, să fac tot ce îmi stă în forțele fizice, psihice și intelectuale, pentru ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine în municipiul nostru. Sînt convins că, împreună, putem lua cele mai bune decizii, punînd accent pe traiectoria de dezvoltare a Romanului. Putem pune punct activităților politice acum, încadrîndu-ne, în schimb, într-o sferă a activității administrative și punînd pe primul loc interesele cetățenilor. Consiliul Local are membri ai unui singur partid – unul al romașcanilor, ce trebuie să aibă un singur obiectiv, și anume dezvoltarea municipiului„, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.
Apoi, cei prezenți au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” și au primit binecuvîntarea Preasfințitului Ioachim Băcăoanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Tot în cadrul ședinței de marți, consilierii locali au ales noul viceprimar al Romanului. Pentru funcția de viceprimar, consilierul local Mihaela Tanovici l-a propus pe colegul său de alianță, Lucian Micu. Acesta a fost singurul consilier local propus pentru a ocupa funcția de viceprimar, iar Lucian Micu a primit 15 voturi de încredere din partea celor 18 consilieri locali prezenți la ședință. „În primul rînd, vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au votat, dar și celor care nu au făcut-o, probabil pentru că încă nu le-am cîștigat încrederea că voi putea realiza alături de actuala echipă ceea ce ne-am propus în campanie – și anume transformarea Romanului într-un oraș european. Sînt convins că la finalul celor patru ani de mandat le voi cîștiga încrederea, atît lor, cît și cetățenilor municipiului Roman, atunci cînd ne vom prezenta în echipă alături de primarul Laurențiu Dan Leoreanu pentru a le cere votul. Aștept să preiau mandatul și să văd atribuțiile pe care le am, rămînînd ca ulterior să îmi desfășor activitatea așa cum mă pricep cel mai bine„, a precizat Lucian Micu.
Acesta va părăsi, în consecință, conducerea societății AcvaServ. Deocamdată, nu se știe cine va ocupa funcția de director al acestei societăți.

Ulterior, au fost stabiliți membrii celor cinci comisii de specialitate ale Consiliului Local. Din comisia de buget – finanțe vor face parte consilierii locali Leonard Achiriloaiei, Gabriel Cimpoeșu, Daniel Petrea, Iulia Havrici Tomșa și Vasile Mocanu. Din comisia de urbanism și administrare a teritoriului fac parte consilierii locali Lucian Micu, Petrică Căpraru, Constantin Vasile Damaschin, Elena Nușa Chiriac și Petru Gîndulescu. Comisia de administrație publică, sport și turism este alcătuită din Maricel Benchea, Bogdan Andrieș, Gabriel Andrici, Livia Pătrașcu și Eugen Păuleț, comisia juridică – din consilierii locali Radu Vatavu, Petru Farcași și George Lazăr, iar comisia de cultură, culte, învățămînt și tineret – din consilierii locali Mihaela Tanovici, Cătălina Pălăncianu și Mihai Lichiardopol.

În finalul ședinței, prefectul Ilie Dumitru Haralambie Mitea l-a felicitat pe primarul Laurențiu Dan Leoreanu pentru obținerea celui de-al doilea mandat, apoi le-a transmis consilierilor locali numărul său de telefon mobil, invitîndu-i să îl contacteze oricînd este necesar. „Consider că Romanul este o capitală a industriei județului Neamț, fiind orașul cel mai industrializat din județ, ceea ce necesită un alt mod de abordare a conceptului administrativ. Instituția prefectului poate și are obligația de a sprijini administrațiile locale, deci vom sprijini municipiul Roman în orice problemă. Vă promit că voi fi prezent la ședințele următoare ale Consiliului Local, nu ca «încurcător de treburi», ci ca un ascultător de probleme. Vă sfătuiesc să conlucrați, să aprobați orice proiect care sprijină municipiul, indiferent de culoarea politică„, a fost mesajul transmis de prefectul Mitea consilierilor locali.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Laudatio 9 ani

  Felicitari echipei de luptatori pentru prosperitatea Romanului! Atat de frumos se vede de pe piedestalul puterii viitorul luminos al urbei.. mai jos trepadusii politici postati pe criterii politice si nu de competenta profesionala continua gargara si lichelismul cu vorbe mari si fapte nule.