Prima paginăEducatie

Olimpică la română, pictoriță și muziciană

Dimensiune text

Cristiana Ursache (foto) reușește să îmbine pasiunea pentru literatură cu pasiunea pentru desen și interesul pentru muzică.

 

 

Cristiana Ursache, elevă la Școala de Artă „Sergiu Celibidache”, s-a dovedit cea mai bună din oraș, la clasa a VII-a, la faza locală a olimpiadei de limba română. Lucrarea Cristianei a fost notată cu 116,5 puncte din 120 posibile, ceea ce a calificat-o la faza județeană a olimpiadei de limba română. „Particip la olimpiadele de limba română încă din clasa a cincea, dar este pentru prima dată când am reușit să ajung la etapa pe județ. Am avut de realizat trei compuneri și aceasta m-a ajutat foarte mult, pentru că îmi place să scriu. Pot cu ușurință să dezvolt un subiect. Temele pe care le-am avut de dezbătut au fost de natură să mă inspire„, a spus Cristiana Ursache. Nu doar literatura este pasiunea Cristianei. Când nu citește sau nu compune, cântă la chitară sau la flaut sau desenează. De altfel, căștile pentru muzică și blocul de desen reprezintă partenerii săi preferați pentru a-și petrece pauzele. Așa a descoperit-o, într-una din zile, la școală, pictorul Iosif Haidu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. „Într-una din pauze, stăteam pe scări și desenam. Domnul profesor Haidu a trecut pe lângă mine și mi-a remarcat lucrările. Am stat puțin de vorbă și, apoi, m-a invitat să vin să lucrez la atelierul său, dacă vreau. Am învățat foarte multe lucruri de la domnul profesor. Între desenele mele de astă vară, de exemplu, și între cele de acum, se vede o diferență„, a spus Cristiana Ursache.

Cristiana este un copil foarte bun, care își consumă energia încercând să facă foarte bine toate activitățile care îi plac. A participat la numeroase concursuri de literatură și compoziție, adunând numeroase premii pentru creațiile sale. Cu siguranță, odată cu trecerea timpului, va ști să facă alegerea cea mai bună„, a spus profesoara de limba română a Cristianei, Mariana Ioaniche.

Pentru cum reușește să împace compozițiile scrise cu desenul și muzica, Cristiana are o explicație simplă. „Nu e chiar așa de greu. Chiar dacă, la prima vedere, par lucruri diferite, e vorba de artă„, spune ea.

Dintre toate acele pasiunile cu care își umple timpul, inima Cristianei alege desenul. „Este activitatea care îmi este cea mai dragă și care îmi aduce cele mai mari satisfacții. Încă nu am decis dacă, după școala generală. voi alege un liceu de artă sau nu, dar îmi doresc foarte mult să fiu designer„, a spus Cristiana Ursache.

 

 [sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0