Prima paginăSocialEducatie

O romașcană este prima admisă la Liceul „Octav Băncilă”

Dimensiune text

Cristiana Ursache, absolventă a Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, a avut cea mai mare medie de admitere la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași.

Cap de serie la sesiunea de admitere din acest an a viitorilor boboci de la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași a fost o romașcană. Cristiana Ursache, absolventă a Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, a avut media de admitere 9,60, în calcul fiind luate atât media de absolvire a gimnaziului, media obținută la Evaluarea națională, cât și media obținută la probele de aptitudini organizate de liceu.

graficianaLa 15 ani, Cristiana este deja o artistă. Desenează de când se știe, de când a putut ține în mână pentru prima dată un creion și nu pleacă niciodată de acasă fără trusa de desen. Multe recreații și le-a petrecut desenând, departe de agitația colegilor. Cristiana cântă și la flaut și îi place, deocamdată, foarte mult grafica. A primit, deja, propunerea de a realiza grafica unui volum de cântece pentru copii. Și pentru că i-a plăcut întotdeauna să învețe, Cristiana a adunat premii și la concursurile școlare, limba română fiind disciplina ei preferată. „Îmi doresc foarte mult ca liceul să îmi dea posibilitatea să mă descopăr. La profilul arte vizuale voi studia și sculptură, pictură, grafică, voi avea posibilitatea de a-mi da seama ce îmi place să fac și la ce sunt foarte bună. Abia aștept să merg la liceu, iar pe viitor îmi doresc foarte mult să am posibilitatea de a obține o  bursă de studiu în străinătate. Îmi doresc să ajung cât mai sus și să fiu întotdeauna cea mai bună”, a spus Cristiana Ursache.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0