Mobilitate VET în Spania, pentru elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin”

HomeSocial

Mobilitate VET în Spania, pentru elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin”

În perioada 1 – 10 martie, 14 elevi de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, specializarea mecanic auto, însoțiți de profesorii Maria-Gabriela Niță și Adriana-Elena Antoniu, au participat la prima mobilitate VET în cadrul Proiectului Erasmus+ 2022-1-RO01-KA121-VET-000063233, coordonat de directorul adjunct al colegiului, profesor Paraschiva Buciumanu.

Mobilitatea a avut loc în localitatea Torrox-Costa, regiunea Malaga din Spania. Asociația Cultural Mobility din Torrox Costa a fost cea care a încheiat acordurile de practică la service-urile din localitate, acolo unde elevii au desfășurat stagiul de practică. Cei 14 elevi au mers la ore de instruire practică zilnic, de la 8-14.

Emoțiile cele mai mari au fost provocate de bariera lingvistică, dar au dispărut odată cu utilizarea aplicațiilor de traducere. Elevii au demonstrat că se pot integra în medii diferite de cele oferite de pregătirea la școală, ei fiind apreciați pentru seriozitatea cu care și-au îndeplinit sarcinile în timpul practicii, au fost lăudați pentru priceperea lor, unii dintre ei fiind chiar invitați să se întoarcă să lucreze în Spania.

„De asemenea, elevii au avut ocazia să cunoască puțin din cultura spaniolă, au vizitat orașul Sevilla, al patrulea ca mărime din Spania, și ținutul britanic de pe teritoriul Spaniei, Gibraltar, unde au văzut confluența Mării Mediterane cu Oceanul Atlantic și au văzut maimuțele din specia macacilor. Șansa de a lucra într-o țară străină, abilitatea de a-și gestiona resursele, de a-și organiza timpul sunt experiențe pe care, cu siguranță, elevii nu le vor uita curând, mai mult decât atât, le vor putea valorifica în formarea lor profesională”, a afirmat profesor Adriana Antoniu.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0