HomeActualitateRoman

Milionari din contracte cu Primăria Roman

Firmele care au executat lucrări de reabilitare a infrastructurii au încasat în 2012 peste 21 de milioane de lei.

Anul 2012 a fost unul important în ceea ce privește înfrumusețarea și modernizarea municipiului Roman. Acum, romașcanii se bucură de un aspect ordonat al orașului, de trotuare largi, spații verzi, bănci pentru odihnă și coșuri de gunoi pentru menținerea curățeniei. Mari lucrări de reabilitare în infrastructura publică urbană s-au produs în ceea ce privește scuarul din zona Hotelului Roman, pietonalul Ștefan cel Mare și reabilitarea a 25 de străzi, proiect ce include carosabilul și trotuarele. La acestea se adaugă și avantajul că lucrările au fost executate de firme din Roman, deci s-au conservat locuri de muncă și s-au adus bani la buget. În ciuda faptului că firmele care au realizat lucrările au încheiat contracte cu Primăria Roman în valoare totală de peste 21 de milioane de lei, multe societăți comerciale au avut scăderi de profit și ale cifrei de afaceri.

În cazul Scuarului Hotel Roman, cheltuielile pentru lucrările executate sunt în valoare de 941.000 lei și lucrarea a fost realizată de SC Bacor ProdCom SRL în asociere cu SC Rom Urban SRL.

Bacor ProdCom este un caz fericit, dacă analizăm acest ultim an. În urmă cu doi ani, profitul declarat al societății Bacor ProdCom era de 41 de mii de lei și societatea avea o cifră de afaceri de 2,7 milioane de lei. La sfârșitul anului 2012, Bacor ProdCom avea o cifră de afaceri de 3,5 milioane, un profit net de 27 de mii de lei și 49 de angajați.

Pentru Pietonalul Ștefan cel Mare s-a cheltuit suma de 2,06 milioane lei și de această lucrare s-au ocupat firmele Modern Construct SRL Roman, în asociere cu SC  Contact Steel SRL, SC Strud Construct SRL și SC Petrina Construct SRL.

Pentru firma Modern Construct SRL Roman, trecerea anului 2012 a marcat o scădere a profitului de la 77.417 lei, cât a fost profitul în 2011, la 66.203 lei pentru 2012, dar numărul mediu de angajați a crescut de la 16 la 19.

Reabilitare străzilor a fost în grija SC Imrom SA în asociere cu SC Occidental Construct SRL și SC Vlanda Company SRL, pe de o parte. și a  firmei Darcons SRL în asociere cu SC Valdus SRL și SC Hidroterm S.A.

Romașcanii s-au bucurat și de calitatea mai bună a străzilor care au intrat în reparații : Costache Negri, Dumbrava Roșie, Mihail Kogălniceanu, Dobrogeanu Gherea, Dr. Felix, Unirii,  Oituz, Libertății, Fundătura Duzilor, Ștefan cel Mare, 1 Mai, Smârdan, Petru Aron, Elena Doamna, Griviței, Vasile Lupu, Vasile Alecsandri, Ion Ionescu de la Brad, Bradului, Vlad Țepeș, Principatele Unite, Sucedava, Alexandru cel Bun, Traian, Trandafirilor. Și executanții lucrărilor au avut partea lor de bucurie, deși cei mai mulți reclamă faptul că ce încasează cu o mână dau cu cealaltă. Investițiile personale făcute în ultimii ani contrazic eticheta de criză economică, cel puțin pe acest domeniu.

Imrom a avut în anul 2011 un profit de 12.657 lei, care a scăzut la 7.951 lei în 2012. În urma contractului cu administrația publică în ceea ce privește reabilitarea străzilor, Imrom, alături de SC Darcons SRL și de celelalte patru firme asociate a avut de împărțit sumă totală de 18,78 milioane de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 5
  • Salahoru 11 ani ago

    Bun.Si care-i problema?Si-au facut sau nu datoria firmele respective?Lipseste concluzia materialului care insira statistic niste date rezultate din contractele respective.Unde este analiza realizarilor efective si de calitate,a lucrarilor in termen,a costurilor peste pretul estimativ al contractului,a cauzelor de nerespectare a termenelor de dare in folosinta e.t.c.

    • Mădălina Dumitru 11 ani ago

      Am scris și un articol despre rezultatele lucrărilor dar care nu s-a publicat încă. Poate vor publica și partea a doua (tot semnată de mine) ce demonstrează cu fotografii calitatea slabă a lucrărilor. 🙂 Chestiunea aici este că eu nu mai lucrez de peste o lună la acest ziar și totuși încă apar articole cu numele meu pe ele. Domnule Salahoru, așa suntem noi, românii în general: muncim fără contract, pe salariul minim și își bate toată lumea joc de noi.

  • Ioan 11 ani ago

    Din punctul meu de vedere, atata timp cat a fost publicat acest articol, ar trebui fie sa fie publicat si al doilea in numele deontologiei profesionale si al prezentarii reportajului complet, fie sa fiti invitata de catre un fost coleg pentru a vi se lua un interviu care sa exprime punctul dumneavoastra final de vedere.
    PS : Va felicit pentru faptul ca intrati in dialog cu cititorii ziarului la care ati lurat!

  • Lix Uxis 11 ani ago

    „Milionarii …”
    Acum este normal sa vorbesti de „milionari” in Romania … este normal pentru ca mii de roamani au devenit „milionari” prin „tepe”, „hotii”, „inselaciuni”, „abuzuri”, etc., etc. …
    Iar cazul care este relatat aici are legatura cu modul in care se poate deveni milionar. Cum? Simplu! Chiar si folosind

  • Lix Uxis 11 ani ago

    … folosind MUNCA LA NEGRU! Asa cum se pare ca s-a intimplat si in cazul autoarei acesteui articol.
    Asta este Romania … facuta nu numai din romani merituosi dar si din romani fara merite, dar milionari!