HomeActualitateNeamt

Meseria, brățară de aur

AJOFM organizează, în acest an, 53 de programe de formare profesională, pentru diverse ocupaţii. Cele mai solicitate au fost, anul trecut, cursurile de inspector resurse umane, operator introducere şi validare date, comunicare în limba engleză şi germană, bucătar şi frizer. 

Proiectul programelor de formare profesională propus de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ (AJOFM) pentru 2015 cuprinde 53 de programe de formare profesională. 31 dintre acestea urmează să fie finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, iar 22 de programe de formare sunt parte a unor proiecte cu finanţare europeană.

„În 2014, cele mai solicitate cursuri au fost pentru ocupaţiile de inspector resurse umane, operator introducere validare şi prelucrare date, frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist, bucătar, ospătar, dar şi agent de pază, agent de curăţenie, comunicare în limba engleză, comunicare în limba germană. Comunicare în limba engleză, în limba germană şi agent de curăţenie sunt cele mai noi ocupaţii introduse în oferta de programe de formare, ca urmare a solicitărilor venite din partea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Pentru acestea, AJOFM Neamţ a obţinut în autorizarea în 2014. AJOFM Neamţ este autorizată să organizeze cursuri în 24 de ocupaţii”, a spus Elena Chirilă, purtător de cuvânt al AJOFM Neamţ.

Pentru luna februarie este anunţată, în Neamţ, începerea a 11 cursuri de formare, la care vor participa 198 de persoane. Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, judeţul Neamţ este unul dintre judeţele care oferă cele mai multe posibilităţi de formare profesională pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. În calcul au fost luate numărul cursurilor de fomare şi varietatea acestora. Cursurile care vor începe în luna februarie vizează următoarele calificări: administrator pensiuni turistice (25 de locuri), comunicare în limba germană (două cursuri a câte 25 de locuri), frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist (14 locuri), lucrător în comerţ (25 de locuri), lucrător în structuri pentru construcţii (25 de locuri), manichiurist – pedichiurist (14 locuri), ospătar – vânzător în unităţile de alimentaţie publică (14 locuri), patiser (14 locuri), sudor (14 locuri) şi zidar pietrar – tencuitor (25 de locuri).

Comentarii

WORDPRESS: 0