Clubul Atletic din Roman a găzduit un concurs al bucuriei copiilor campioni în sport.
Mare a fost bucuria copiilor de a se întrece și la ediția din acest an a Memorialului „Constantinescu – Nehoi”, în sala Clubului Atletic Roman, o competiție frumoasă, așa cum doar cei mici, cu entuziasmul și inocența lor molipsitoare, o pot face. Părinți, bunici sau antrenori au rămas iarăși impresionați de felul în care copiii știu să se joace și să încânte.
Micuții atleți din Roman, de la Clubul Atletic, în special, dar și de la Liceul cu Program Sportiv Roman, au profitat de ocazie pentru a ieși în evidență, reușind să urce pe podium în toate probele din concurs, la sărituri, viteză, rezistență și aruncări.
Astfel, pe locul I s-au clasat Paul Pleșca și Cosmin Cârlig, primul la săritura în înălțime, cel de la doilea la aruncarea greutății. Foarte aproape de același rezultat au fost Alexandra Calistru, la 600 metri și la 60 metri plat, Paul Pleșca, la 60 metri plat, Ana Maria Savu – săritura în înălțime, Mădălina Ciurdea – săritura în lungime, Diana Mărtinaș – aruncarea greutății și Matei Severin – săritura în lungime, toți clasați pe locul al doilea. Andrei Mărieș, campion național, a ocupat locul al treilea la săritura în înălțime, departajarea față de cei clasați pe locul I fiind făcută doar la numărul de încercări, la un același nivel al ștachetei.
Proba vedetă: săritura în înălțime
Cea mai așteptată probă a întrecerilor a fost cea de la săritura în înălțime, masculin, programată de către organizatori în finalul competiției. Clubul Atletic Roman a avut în concurs tripleta Andrei Mărieș – sportiv pregătit de Iulian Corugă -, Paul Pleșca și David Ciuraru, ambii elevi ai lui Traian Macovei, directorul Clubului Atletic, ocupanți ai podiumului la naționalele din vară, în vreme ce CSȘ Iași s-a bazat pe Sorin Ionescu. Asistența a urmărit cu sufletul la gură evoluția celor patru, aplaudând fiecare reușită a acestora. Ciuraru s-a oprit la 1,45 metri, lăsându-i pe ceilalți trei să se întreacă pentru supremație. Toți au reușit să treacă peste ștacheta înălțată la 1,65 metri, rezultat foarte bun la categoria lor de vârstă. Ultima încercare din concurs, la 1,70 metri, i-a aparținut lui Andrei Mărieș, acesta fiind aproape de a stabili un nou record personal, cu care ar fi ocupat și locul I, singur. Ceilalți doi contracandidați își epuizaseră încercările la înălțimea amintită.
O altă probă cu final electrizant a fost cea de la 60 metri plat feminin, cea în care Alexandra Calistru, campioană națională la triatlon, elevă a profesoarei Elisabeta Baciu Lazăr, a trecut linia de sosire cu o sutime de secundă mai târziu decât băcăuanca Georgiana Aniței.
Organizatorul competiției, Traian Macovei, a făcut ocupanților primelor trei locuri în fiecare probă și surpriza de a-i răsplăti pecuniar, pe lângă cupe, diplome și medalii.
Comentarii