Medicii și autoritățile s-au pus de acord în privința reabilitării clădirii Policlinicii

HomeSanatate

Medicii și autoritățile s-au pus de acord în privința reabilitării clădirii Policlinicii

Miercuri, 25 iulie, reprezentanții Primăriei Roman au avut o întâlnire de lucru cu medicii care au cabinete în Policlinică și conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman, cea care administrează spațiile medicale, fiind reluate procedurile de a găsi o soluție de reabilitare a clădirii Policlinicii.

„Dacă până acum discuțiile nu au condus la nicio finalitate, mă bucur să observ că dialogul purtat și dorința tuturor de a schimba lucrurile în bine s-au concretizat într-un plan pe care îl vom și demara în această vară. Mai exact, Primăria Roman va efectua studiile și expertizarea clădirii, iar medicii proprietari de cabinete vor suporta cota parte din cheltuieli. Ulterior, în funcție de ce va reliefa documentația, vom reabilita termic clădirea și vom moderniza spațiile comune din interior, fiecare proprietar urmând să participe la cheltuieli. Cred că este momentul în care trebuie să punem accent și pe calitatea clădirilor ce adăpostesc cabinete medicale și le mulțumesc medicilor pentru deschiderea arătată și dorința de a rezolva problema împreună, astfel încât efortul financiar să fie cât mai mic”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Cea mai mare parte a suprafeței utile din Policlinică este deținută de Spital, deci este în răspunderea Primăriei municipiului Roman. Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman spune că cea mai importantă etapă este aceea că toți factorii de decizie s-au întâlnit și au căzut de acord asupra implicării în proiect. ”Cel mai important lucru a fost stabilirea unui parteneriat pentru reabilitarea Policlinicii. Domnul primar ne-a prezentat viziunea administrației pe partea de proiectare. Medicii din Policlinică s-au arătat deschiși pentru acest parteneriat. În perioada următoare vom strânge documentele și vrem să găsim exact forma legală în care să facem acest parteneriat, pentru a putea investi în reabilitarea Policlinicii. Este vorba de lucrări la acoperiș, la partea de exterior – anvelopare termică, de schimbarea instalațiilor și de amenajările interioare, o reabilitare integrală a clădirii. Nu putem face o estimare a proiectului, dar am stabilit coordonatele principale ale proiectului. Ulterior se va face SF, după ce vom avea o înțelegere a tuturor părților pe partea juridică. Primăria are experiență în identificarea soluțiilor legale de a realiza un proiect public-privat. Fiecare va contribui, cotă parte, la studiul de fezabilitate, la proiectare și la partea de lucrări. Cea mai mare parte a costurilor va fi suportată de Primărie, care deține cel mai mult spațiu. Partea privată este undeva la 13-14% din suprafața utilă a clădirii”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul financiar al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Spitalul Roman deține cea mai mare parte din suprafața Policlinicii, urmat de proprietarii de cabinete, cabinetele medicale în concesiune și instituțiile publice ce își desfășoară aici activitatea în baza Hotărârilor de Consiliu Local (DSP, Medicina Legală, Unitatea de Transfuzie Sânge).

 

Comentarii

WORDPRESS: 0