HomeSanatate

Medicii de familie vor cabinete mai dotate

Colegiul Medicilor din România solicită medicilor să facă propuneri privind dotările minime obligatorii ale cabinetelor medicale.

 

Medicii de familie cer ca pe listă să fie introduse dotări mai complexe, pentru a putea consulta cît mai mulți pacienți.
Printre propunerile de acum nu se mai regăsește, de exemplu, obligativitatea dotării cu masă ginecologică. Avînd în vedere că medicii de familie acordau consultații prenatale, credem că această masă era foarte indicată. De asemenea, nu mai este obligatoriu ca un cabinet să fie dotat cu ciocan de reflexie sau negatoscop, necesar la citirea radiografiilor. Noi vrem ca dotările minime să fie extinse. Există cabinete care și-au achiziționat electro-cardiografe, spirometre și ecografe. Noi vrem ca astfel de aparatură să fie inclusă în lista dotărilor obligatorii. În condițiile în care se vrea degrevarea spitalelor de pacienți, e mult mai simplu să acorzi o consultație în cadrul căreia îi poți face, pe lîngă luarea tensiunii, și o electrocardiogramă, pentru a ști dacă se poate trata pacientul la cabinet sau e nevoie de un medic specialist„, a precizat medicul Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0