În luna august sunt programate, până acum, 39 de căsătorii.
Greutăţile economice din ţară şi din străinătate înregistrate în ultimii ani nu mai aduc, în luna august, în faţa altarului, un număr mare de cupluri, aşa cum se întâmpla cu mai mulţi ani în urmă. Dacă în anii de bunăstare economică, costurile unei nunţi atingeau sume astronomice şi deveniseră o adevărată întrecere printre cei care munceau în afară, în ultimii doi-trei ani, localnicii plecaţi în afară au arătat cumpătare în organizarea fericitului eveniment.
Numărul celor care au optat pentru statutul de familist era, în anii 2007 – 2009, de ordinul sutelor. În acest an, pentru luna august şi-au programat căsătoria în Roman, până la această dată, doar 39 de cupluri.
În mediul rural, situaţia este diferită. Numărul celor care spun „da” în faţa ofiţerului de stare civilă variază în funcţie de gradul de îmbătrânire sau întinerire al populaţiei. 17 cupluri din comuna Gherăeşti îşi vor oficializa relaţia în luna august. „Tinerii din comuna Gherăeşti au mai multe perspective. Unii studiază, alţii muncesc în ţară, dar cea mai mare parte lucrează în străinătate. Numărul de căsătorii a scăzut în ultimii ani, dar cine are de făcut nuntă, tot face”, a spus Carol Bereşoaie, primarul comunei Gherăeşti.
În schimb, în comuna Boghicea, cuplurile nu se înghesuie în faţa ofiţerului de stare civilă. „De la începutul acestui an, au fost oficiate şase căsătorii, iar în luna august, doar două cupluri şi-au oficializat relaţia”, a spus profesorul Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.
Comentarii