Prima paginăSocial

Judecătoria Roman, aproape de restrângerea activității din cauza lipsei judecătorilor

Judecătoria Roman, aproape de restrângerea activității din cauza lipsei judecătorilor

Dimensiune text

Marți, 11 mai, Judecătoria Roman a anunțat că este în pericol să adopte măsuri excepționale de eficientizare a activității, din cauza numărului redus de judecători, dar și de grefieri.

Schema de judecători a Judecătoriei Roman cuprinde 11 posturi, dintre care două sunt repartizate în materie penală și nouă în materie non-penală. Dintre acestea, șase sunt vacante efectiv și temporar, reprezentanții instituției apreciind ca necesară ocuparea prin detașare sau delegare a cel puțin trei dintre acestea. Mai multe solicitări din ultimele luni ale reprezentanților Judecătoriei Roman, privind suplimentarea numărului de judecători, nu au fost soluționate.

„Având în vedere situația excepțională cu care se confruntă în prezent Judecătoria Roman, în măsura în care nu se va proceda la delegarea altor judecători, magistrații din cadrul Judecătoriei Roman iau în considerare adoptarea imediată a unor măsuri eficiente care să permită asigurarea unui act de justiție de calitate în cauzele din materiile non-penale, prin restrângerea activității și amânarea judecării cauzelor care nu reclamă urgență”, se arată în comunicatul emis de Biroul de Informare și Relații Publice al Judecătoriei Roman, semnat de judecător Alina Mihaela Niță.

Vă prezentăm în continuare comunicatul integral emis marți de Judecătoria Roman:

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0