Începe recensământul participanților la trafic din Roman

HomeSocial

Începe recensământul participanților la trafic din Roman

Săptămâna viitoare, în municipiul Roman se vor colecta date despre traficul din oraș, date necesare elaborării documentațiilor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, proiect amplu pe care se va baza dezvoltarea ulterioară a zonei.

În perioada 10 – 15 mai, se vor desfășura mai multe activități de colectare a datelor de trafic privind mobilitatea în municipiul Roman. Acestea vor consta în interviuri bazate pe chestionare la care vor răspunde locuitorii municipiului Roman, în toate cartierele orașului, recensăminte de trafic, se vor colecta date la toate intrările rutiere ale orașului, acțiuni care se vor desfășura cu sprijinul reprezentanților Poliției Rutiere și ai Poliției Locale. Se vor efectua interviuri bazate pe chestionare și pentru pietoni și bicicliști, se va efectua și o analiză a sistemului de transport public, măsurători ale numărului de pasageri din stațiile de îmbarcare-debarcare din oraș.

„Astfel, romașcanii vor fi în contact direct cu cei care sunt implicați în această acțiune. Pe această cale, îi rog pe romașcani ca, în această perioadă, să fie proactivi, să ne sprijine în acest demers, deoarece informațiile cât mai exacte și cât mai corecte ne ajută să creionăm un plan al mobilității cât mai corect, care să ne poată da, mai departe, premisele unor dezvoltări viitoare și sunt convins că lucrurile acestea se vor realiza și cu sprijinul romașcanilor”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

După colectarea și prelucrarea acestor date, elaborarea documentațiilor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Roman va intra în faza consultărilor și dezbaterilor, programată a începe în lunile iulie – iulie, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0