Icoana făcătoare de minuni de la Giurgeni, la biserica Sfinţii Ioachim şi Ana din Roman

HomeReligie

Icoana făcătoare de minuni de la Giurgeni, la biserica Sfinţii Ioachim şi Ana din Roman

 

biserica_sfintii_ioachim_si_ana-_romanÎn contextul serbării Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni va fi adusă la biserica Sfinţii Ioachim şi Ana din Roman, care îşi serbează hramul în ziua de vineri, 9 septembrie.

Sfântul lăcaş îşi va deschide porţile joi, 8 septembrie, orele 17.00, odată cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, după care, în jurul orele 17.30, va fi adusă sfânta icoană de la Mănăstirea Giurgeni, fiind întâmpinată de ierarh şi de credincioşii care vor lua parte la sărbătoare. La orele 18.15, cei prezenţi vor putea lua parte la un concert de muzică bizantină, ce va fi susţinut de Corala „Diaconia” a Catedralei arhiepiscopale şi corul cântăreţilor parohiilor din municipiul Roman.

„Hramul metocului chiriarhal Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana va continua vineri, 9 septembrie, orele 8.00, cu slujba Utreniei, urmată de citirea acatistului şi Sfânta Liturghie. La final, credincioşilor prezenţi le vor fi împărţite ofrande binecuvântate”, a afirmat preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

„Vor fi două zile de bucurie pentru sufletele celor care vor lua parte la acest festin duhovnicesc. Îi aşteptăm pe romaşcani şi nu numai pe ei, cu toată dragostea, la hramul acestui metoc chiriarhal”, a declarat părintele arhimandrit Andrei Ioniţă, mare eclesiarh al Catedralei arhiepiscopale din Roman.

Biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana” din Roman – sau Biserica Copiilor, cum este cunoscută de romaşcani -, realizată în stil maramureşean, a fost amenajată în cartierul Favorit în anul 2008, fiind ctitorită de ÎPS Ioachim Băcăuanul cu ocazia împlinirii a opt ani de slujire arhierească.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0