Prima paginăRoman

Grădină zoologică în Parcul Municipal

Dimensiune text

Convinși de faptul că frumusețea Parcului Municipal și, mai ales, a insulei „Planeta Verde” atrage vizitatori din Roman, dar și din alte orașe ale Moldovei, reprezentanții administrației locale au decis să înființeze în Parcul Municipal o mică grădină zoologică.

 

 

În curînd, vizitatorii vor putea admira în noua grădină zoo a Romanului diverse viețuitoare de pădure, inclusiv căprioare și cerbi lopătari.

„În această perioadă, realizăm o zonă de protecție pe timp de iarnă, situată în partea de sud a parcului, unde vor fi «cazate» viețuitoarele de pe insula «Planeta Verde». Tot acum pregătim și amenajarea unei mici grădini zoologice care va funcționa în Parcul Municipal și unde vor putea fi văzute animale gingașe, din pădurile autohtone. Spre exemplu, în grădina zoologică vom aduce o pereche de căprioare și una de cerbi lopătari. Accesul vizitatorilor la grădina zoologică va fi gratuit„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Parcul Municipal din Roman atrage acum vizitatori din aproape toate orașele Moldovei, după ce fotografiile din această zonă verde a orașului au fost publicate pe diverse pagini ale rețelei de socializare Facebook.
Vizitatorii parcului, care vin din Iași, Suceava, Piatra Neamț și Bacău, spun că au văzut fotografii din parc, publicate pe rețeaua de socializare Facebook, și că parcul de la Roman este cel mai atractiv din Moldova„, a mai spus edilul.

COMENTARII

WORDPRESS: 0